Guvernul Ungariei va lua ''profiturile suplimentare'' din vânzările de combustibili ale Mol

Guvernul Ungariei va lua ''profiturile suplimentare'' din vânzările de combustibili ale Mol
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2022

Guvernul Ungariei va lua "profiturile suplimentare" din vânzările de combustibili ale grupului ungar de petrol și gaze Mol, a anunțat miercuri premierul Viktor Orban într-o postare pe Facebook, la o zi după ce autoritățile de la Budapesta au eliminat plafonarea prețurilor la carburanți, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"În ultimele zile, sancțiunile impuse de Bruxelles în domeniul petrolului au intrat în vigoare și s-a întâmplat lucrul de care ne temeam. De acum înainte sunt vizate prețurile petrolului în întreaga Europă", a explicat Orban, adăugând că în Ungaria Guvernul va lua profiturile suplimentare generate astfel și le va redirecționa către bugetul statului.

TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

Marți, Guvernul Ungariei a eliminat plafonarea prețurilor la carburanți, după ce mulți oameni au intrat în panică și au achiziționat cantități mari de combustibili dar și din cauza importurilor insuficiente, scrie Agerpres.

Gergely Gulyas, directorul de Cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat marți seara că Executivul a trebuit să anuleze imediat plafonarea prețurilor, la recomandarea grupului ungar de petrol și gaze Mol.

Jucătorii străini și-au redus livrările de combustibili spre Ungaria, după ce autoritățile au plafonat prețurile la benzină și motorină la 480 forinți (1,22 dolari) pe litru.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus plafonarea prețului carburanților în luna noiembrie a anului trecut dar problemele apărute pe partea de aprovizionare au forțat Executivul de la Budapesta să reducă amploarea schemei de plafonare în luna iulie, astfel încât cei care conduc automobile de firmă nu mai pot cumpăra carburanți la prețuri plafonate. Plafonarea prețurilor la carburanți urma să expire la finalul acestei luni.

"Nu mai putem aștepta...deoarece acesta este singurul mod de a asigura securitatea aprovizionării", a afirmat Gergely Gulyas la o conferință comună cu președintele director general al Mol, Zsolt Hernadi.

Prețul la benzină va crește la aproximativ 640 forinți pe litru, în timp ce prețul la motorină va fi de 699 forinți pe litru.

De asemenea, Hernadi a anunțat că Mol a început majorarea cantității de țiței procesate la rafinăria sa de la Dunăre, Szazhalombatta, și se așteaptă să ajungă la utilizarea integrală a capacității în următoarele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
benzina