Iranul și Rusia au convenit să înceapă în septembrie să construiască două noi centrale nucleare la Bushehr

Iranul și Rusia au convenit să înceapă în septembrie să construiască două noi centrale nucleare la Bushehr
scris 2 sep 2016

Iranul și Rusia au convenit să înceapă să construiască luna aceasta două centrale nucleare în orașul iranian Bushehr (sud), scrie presa iraniană, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

"Operațiuni în vederea construirii a două noi centrale nucleare la Bushehr vor începe pe 10 septembrie și vor dura zece ani, până la finalizarea unităților" de producție de energie electrică, a declarat joi Ali Akbar Salehi, directorul Organizației Iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), citat de Irna și Press TV.

Valoarea lucrărilor de construcție a celor două centrale este estimată la 10 miliarde de dolari, iar atunci când vor fi finalizate vor conduce la economisirea a 22 de milioane de barili de țiței pe an, potrivit lui Salehi, conform News.ro.

Rusia a construit actualul reactor nuclear, de 1.000 de megawați, de la Bushehr pe coasta Golfului Persic, care a fost pus în funcțiune în 2013.

Statul face primul pas spre înființarea fondului de investiții cu KazMunayGas, dar rămâne problema sechestrului Petromidia CITEȘTE ȘI Statul face primul pas spre înființarea fondului de investiții cu KazMunayGas, dar rămâne problema sechestrului Petromidia

Moscova și Teheranul au semnat în noiembrie 2014 un "contract de cooperare" în vederea construirii a două reactoare noi în aceeași instalație, și a altor nouă reactoare în întreaga țară.

Potrivit acestui acord, centrala de la Bushehr ar putea să fie extinsă să aibă în total cinci reactoare..

viewscnt
Afla mai multe despre
bushehr
centrale nucleare