Turcia și Gazprom grăbesc realizarea proiectului Turkish Stream

Turcia și Gazprom grăbesc realizarea proiectului Turkish Stream
scris 1 sep 2016

Ministrul Energiei din Turcia, Berat Albayrak, a discutat joi după-amiază cu directorul executiv al companiei Gazprom, Alexei Miller, despre măsurile care urmează să fie implementate pentru accelerarea realizării proiectului gazoductului Turkish Stream, transmite Hurriyet Daily News.

”S-a convenit asupra finalizării rapide a acordurilor necesare pentru realizarea proiectului Turkish Stream. De asemenea, pe agenda discuțiilor s-a aflat și procesul de arbitraj inițiat de partea turcă pentru drepturile sale din contractul de gaze cu Rusia”, se arată într-un comunicat emis de ministerul turc al Energiei, citat de news.ro.

Anterior, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că proiectul Turkish Stream cu Turcia va fi realizat cât mai rapid posibil, în urma unei întâlniri cu liderul rus Vladimir Putin.

Gazoductul Turkish Stream va transporta gaze naturale rusești pe fundul Mării Negre până în Turcia și Grecia.

Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România CITEȘTE ȘI Gazprom acceptă să modifice prețul de livrare a gazelor către grupul Engie, prezent și în România

La începutul lunii august, ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, a susținut că executarea primului tronson al gazoductului Turkish Stream ar trebui să fie finalizată până în decembrie 2019.

”Termenul limită va fi undeva în 2019. Construcția va fi completă până atunci, având în vedere că proiectul nostru ne arată acest termen”, a precizat Novak.

Construcția primului tronson al gazoductului va începe după obținerea autorizațiilor necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
gazprom
gazoduct