Italia își propune să genereze aproape două treimi din energia sa electrică din surse regenerabile, până în 2030

Italia își propune să genereze aproape două treimi din energia sa electrică din surse regenerabile, până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Italia își propune să genereze aproape două treimi din energia sa electrică din surse regenerabile, până la sfârșitul deceniului, potrivit Ministerului Energiei, care a îmbunătățit ușor obiectivele făcute publice în urmă cu trei ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-o revizuire a planului de energie și climă al țării, ministerul a spus că Italia își propune să obțină 65% din energia sa electrică din surse regenerabile, până în 2030, în creștere față de ținta anterioară de 55%, scrie News.ro.

OMV Petrom, acuzată de ucidere din culpă, a fost condamnată CITEȘTE ȘI OMV Petrom, acuzată de ucidere din culpă, a fost condamnată

Se preconizează că sursele regenerabile vor acoperi 40% din consumul brut de energie în toate sectoarele, inclusiv producția de energie, locuințe și transport, până la sfârșitul deceniului, față de 30% în planul vechi.

Pentru încălzire și aer condiționat, sursele regenerabile ar trebui să asigure 37% din consum și 31% în sectorul transporturilor, a spus ministerul.

Ambiția sa este ca hidrogenul produs fără emisii de carbon să acopere 42% din nevoile industriale până în 2030.

Comisia Europeană a cerut fiecărui stat membru să prezinte o strategie revizuită pentru 2030, care să se alinieze la pachetele energetice Fit-for-55 și REPowerEU, anunțate în ultimii doi ani, care includ obiective obligatorii privind tranziția energetică pentru a combate schimbările climatice.

Italia a trimis strategia sa revizuită Comisiei Europene, care are termen până în iunie 2024 să o revizuiască și să o aprobe.

OMV Petrom nu crede că războiul din Ucraina reprezintă un risc pentru dezvoltarea Neptun Deep: “Foarte important este că România este o țară NATO.” CITEȘTE ȘI OMV Petrom nu crede că războiul din Ucraina reprezintă un risc pentru dezvoltarea Neptun Deep: “Foarte important este că România este o țară NATO.”

Ministerul Energiei nu a publicat planul național complet de climă și energie și nu a precizat în declarația sa cât de mult va reduce emisiile de carbon până în 2030, prin această strategii.

Anunțul nu a explicat modul în care guvernul intenționează să accelereze construcția de instalații de energie regenerabilă pentru a atinge obiectivele planului.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
italia