Parlamentul german a aprobat „Solarpaket 1”, un pachet de politici care include tarife mai mari pentru proiectele solare comerciale și industriale (C&I) și noi măsuri legate de dimensiunea instalațiilor eligibile în licitațiile solare la scară largă.
Legea include îmbunătățiri semnificative pentru acest segment. În viitor, astfel de instalații vor fi eligibile pentru tarife de alimentare care vor fi cu 0,015 euro (0,016 dolarri) pe kilowatt-oră, mai mari decât nivelurile actuale.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, va deveni mai ușor pentru oameni să implementeze propriile sisteme fotovoltaice. În plus, noua lege crește limita pentru proiectele solare de la 20 MW la 50 MW în licitațiile pentru instalații de amploare.
Germania a atins aproximativ 88,44 GW de capacitate fotovoltaică instalată la sfârșitul lunii februarie, de la 14,5 GW anul trecut.
Recent a fost relatat că autoritățile germane că vor să accelereze dezvoltarea de parcuri eoliene offshore prin eliminarea studiilor de impact asupra mediului, studii care uneori întârzie proiectele eoliene.
Exceptând cazurile în care statele vecine sunt afectate în mod semnificativ, astfel de studii de impact asupra mediului nu vor mai fi cerute pentru autorizarea și operarea de turbine eoliene în mare.
CITEȘTE ȘI ANRE a lansat în consultare noua metodologie pentru racordarea pe bază de licitație a locurilor de producere a energiei electriceDeși Guvernul de la Berlin este presat să accelereze avansul energiei eoliene offshore, acest plan este posibil să declanșeze critici în rândul organizațiilor pentru protecția mediului. În plus, și unii jucători din industria eoliană și-au exprimat rezerve față de intenția de a renunța la studii de impact asupra mediului.
Cea mai mare economie a Europei, și totodată cel mai mare poluator, și-a propus ca în 2030 să ajungă în situația în care 85% din producția de electricitate să provină din surse regenerabile, față de 50% în prezent. Asta ar însemna că Germania trebuie să tripleze capacitățile de producție de energie eoliană offshore până la 30 de Gigavați. În plus, până în 2045, Germania ar urma să ajungă la 70 de Gigavați de capacități de producție de energie eoliană offshore.