Kenya a inaugurat cel mai mare parc eolian din Africa

Kenya a inaugurat cel mai mare parc eolian din Africa
scris 20 iul 2019

Președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a inaugurat vineri cel mai mare parc eolian din Africa, 365 de turbine eoliene într-o zonă semi-deșertică din nordul Kenyei care produc mai mult de 15% din necesarul de electricitate al țării, relatează AFP.

Construit într-o vale cu peisaje lunare pe malul de est al lacului Turkana și, într-un coridor natural considerat unul dintre cele mai vântoase locuri din lume, acest proiect de 680 de milioane de dolari reprezintă cea mai mare investiție privată din istoria Kenyei, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Președintele Franței, Emmanuel Macron, îl anunță pe Iohannis că o va susține pe Kovesi la conducerea Parchetului European CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Președintele Franței, Emmanuel Macron, îl anunță pe Iohannis că o va susține pe Kovesi la conducerea Parchetului European

Parcul eolian produce deja 310 megawați, mai mult de 15% din necesarul de energie electrică al țării, unde prețul ridicat la electricitate și lipsa de fiabilitate a rețelei împiedică dezvoltarea producției.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kenya
parc eolian