Linia electrică aeriană de 400 kV dintre Reșița – Pancevo (Serbia) va fi inaugurată săptămâna viitoare

Linia electrică aeriană de 400 kV dintre Reșița – Pancevo (Serbia) va fi inaugurată săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Lucrările de construcție a Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV de interconexiune Reșița (România) – Pancevo (Serbia) au fost finalizate, compania națională de transport al energiei electrice Transelectrica urmând a inaugura marți, 15 mai, investiția de 81,39 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porțiunea de pe teritoriul României a LEA 400 kV Reșița - Pancevo este realizată în varianta dublu circuit și traversează 11 localități din județul Caraș-Severin: municipiul Reșița, comunele Ezeriș, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berliște, Ciudanovița, Grădinari, Vărădia și Vrani, scrie News.ro

Contractul privind construirea LEA 400 kV Reșița - Pancevo a fost semnat în iunie 2014, iar valoarea totală a acestuia, la data semnării, este de aproape 81,39 milioane de lei.

Un milion și jumătate de turci îi spun pe rețele de socializare ”Ajunge” lui Erdogan CITEȘTE ȘI Un milion și jumătate de turci îi spun pe rețele de socializare ”Ajunge” lui Erdogan

Linia are o lungime pe teritoriul României de 63 de kilometri și 206 de stâlpi. Lungimea liniei pe teritoriul Serbiei este de 68 de kilometri.

LEA 400 kV Reșița - Pancevo este proiectată de Institutul de Studii și Proiectări Energetice, iar lucrările au fost executate de Electromontaj, având subcontractor pe partea de construcții pe EMFOR Montaj SA. Consultantul proiectului a fost Roeng TEC.

La acest eveniment vor participa oficiali din partea Guvernului României, reprezentanți ai autorităților locale și specialiști din cadrul companiilor contractoare și colaboratoare.

Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare de 1,6 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
resita
pancevo
linie electrica