Petrolul își intensifică avansul după ce SUA au raportat prima scădere a stocurilor din ultimele 3 săptămâni

Petrolul își intensifică avansul după ce SUA au raportat prima scădere a stocurilor din ultimele 3 săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 mai 2018

Cotațiile petrolului cresc cu circa 3% miercuri, după ce Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat prima scădere a stocurilor de petrol din SUA din ultimele 3 săptămâni. Petrolul și-a extins creșterea de preț provocată de ieșirea SUA din acordul nuclear cu Iranul, anunțată ieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stocurile americane de petrol au avut, săptămâna trecută, un declin de 2,2 milioane de barili. Analiștii contactați de S&P Global Platts anticipau un declin mult mai mic, de 400.000 de barili.

Stocurile de benzină au avut un declin similar cu cel al stocurilor de petrol, iar cele de distilate au coborât cu 3,8 milioane de barili.

Cinema City deschide un nou multiplex, investiție de 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Cinema City deschide un nou multiplex, investiție de 5 milioane de euro

Cotațiile țițeiului sunt în creștere cu circa 3%, petrolul Brent tranzacționându-se pentru circa 77 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate pentru peste 70 de dolari pe baril.

Avansul petrolului, provocat de decizia lui Donald Trump de a ieși din acordul nuclear cu Iranul, s-a extins după publicarea datelor EIA privind evoluția săptămnală a stocurilor.

Prețurile petrolului au crescut și în prima partea a ședinței de miercuri, cu peste 2%, după ce președintele american Donald Trump a renunțat la acordul nuclear cu Iranul, decizie care va reduce probabil exporturile OPEC pe o piață deja limitată.

Ieri, cotațiile petrolului au înregistrat corecții în așteptarea deciziei lui Trump privind acordului cu Iranul. 

Ieșirea SUA din acordul care, în .urma ridicării sancțiunilor aplicate din cauza programului nuclear al Teheranului, a permis Iranului să își majoreze, din 2015, exporturile de petrol, este un element de susținere pentru prețurile țițeiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
iran
trump
stocuri
cotatii
acord
nuclear
brent
eia