Lukoil analizează vânzarea rafinăriilor din Europa

Lukoil analizează vânzarea rafinăriilor din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2016

Președintele grupului petrolier rus Lukoil, Vagit Alekperov, a declarat joi că al doilea mare producător de petrol din Rusia analizează vânzarea celor patru rafinării ale sale din Italia, România, Bulgaria și Olanda, informează grupul rus de media RBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Acestea nu sunt active strategice pentru noi. În ultimii ani ne-am concentrat în principal pe explorarea și dezvoltarea de zăcăminte de petrol și gaze...Acest lucru ne-ar putea determina să luăm decizii cruciale cu privire la viitorul activelor din sectorul downstream amplasate în Europa. Am putea să le punem într-o singură companie europeană care să fie cotată la bursă sau chiar, pe termen mediu, vânzarea unei părți sau în întregime", a declarat Vagit Alekperov pentru RBC.ru.

În România, în urmă cu un an, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au extins cercetările față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești și directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, și sub aspectul infracțiunii de folosire cu rea credință a creditului societății și o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societății, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro și peste 1,5 miliarde dolari.

Luna trecută însă, Curtea de Apel Ploiești a decis că inculpații din dosarul de spălare de bani în care a fost trimisă în judecată compania Petrotel Lukoil Ploiești scapă definitiv de măsura preventivă a controlului judiciar.

"Sperăm că curtea va fi obiectivă și va lua în considerare toate faptele. Însă cel mai important lucru este că toate restricțiile cu privire la libertatea de mișcare atât pe teritoriul României cât și peste hotare au fost ridicate", a spus Vagit Alekperov.

Petrolul a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni CITEȘTE ȘI Petrolul a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni

Lukoil este unul dintre liderii pieței petroliere românești, având o cotă de aproximativ 20% din piața totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deține rafinăria Petrotel și comercializează carburanți printr-o rețea de 300 de stații de distribuție.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
petrotel
rafinarie rafinarii
grup petrolier
vanzare