Macron promite să "preia din nou controlul" asupra prețurilor la electricitate până la sfârșitul anului

Macron promite să "preia din nou controlul" asupra prețurilor la electricitate până la sfârșitul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că guvernul său va "prelua din nou controlul" asupra prețurilor la electricitate până la sfârșitul anului. Fără a preciza ce măsuri va lua în acest sens, Macron a spus că proprietatea de stat asupra companiei de utilități EDF și asupra flotei nucleare a Franței va contribui la realizarea acestui obiectiv, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există un punct care este esențial pentru competitivitatea noastră și pe care îl vom anunța în octombrie, și anume să preluăm din nou controlul asupra prețurilor la electricitate", a declarat Macron în timp ce anunța un plan multianual de mediu, scrie News.ro.

Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise CITEȘTE ȘI Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise

Vom putea anunța în octombrie prețuri la electricitate care să fie în concordanță cu competitivitatea noastră", a spus el, adăugând că acest lucru se va aplica atât gospodăriilor, cât și întreprinderilor. "Până la sfârșitul anului vom recâștiga controlul asupra prețului electricității, la nivel francez și european", a spus el.

Un oficial de la Elysee a declarat că acest lucru va fi realizat printr-o lege franceză a energiei, pentru a acționa asupra faptului că prețurile la gaze au umflat prețurile la electricitate în Europa, și în special în Franța, pe fondul războiului din Ucraina. Acest lucru ar fi realizat fără a aștepta finalizarea unei reforme în lucru la nivelul Uniunii Europene, a spus oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
preturi
franta