Marian Neacșu, specialist în furaje și nutriția animalelor, membru PRO România, a fost votat vicepreședinte al ANRE

Marian Neacșu, specialist în furaje și nutriția animalelor, membru PRO România, a fost votat vicepreședinte al ANRE
scris 26 iun 2019

Marian Neacșu, membru al PRO România, specialist în furaje și nutriția animalelor, a fost votat miercuri vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în comisiile reunite din Parlament, pe postul rămas liber după demisia lui Henorel Soreață.

Numirea, cu 24 de voturi pentru, a fost făcută în ședința comisiilor de specialitate din Parlament, programată la ora 9.00, când ar fi trebuit să fie audiați candidații. Audierea nu a mai avut loc, iar Neacșu nu a fost prezent la ședință, scrie News.ro.

Raportul comisiilor reunite va fi supus votului în Plenul Parlamentului.

Firea pierde al treilea proces în speța companiilor municipale înființate ilegal, însă acestea ar putea fi salvate de noul Cod Administrativ CITEȘTE ȘI Firea pierde al treilea proces în speța companiilor municipale înființate ilegal, însă acestea ar putea fi salvate de noul Cod Administrativ

De asemenea, la ședință trebuiau să participe parlamentarii din Comisia de Industrii a Camerei Deputaților și cei din Comisia Economică din Senat, potrivit legislației în vigoare, însă ședința a fost condusă de președintele Comisiei de Energie din Senat, Marin Gheorghe (PSD), înființată acum câteva luni.

Marian Neacșu a mai avut doi contracandidați: Gabriela Moroianu, director al publicației Focus Energetic, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, și Costin Mihai Păun, vicepreședinte al Romanian Energy Center.

Neacșu a fost deputat și fost secretar general al PSD. Marian Neacșu a plecat în luna februarie din PSD, înscriindu-se în Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, acesta a lucrat la IAS Slobozia și Ceres SA Slobozia și a fost director general al Morăritul SA. Totodată, a fost director în cadrul companiei Morărit și Panificație SA.

A urmat totodată cursuri de “Tehnici superioare de nutriție a animalelor” și „Formularea rețetelor de furajare asistată de calculator”.

Surse din instituție susțin că fostul vicepreședinte Henorel Soreață ar fi fost susținut de fostul lider PSD Liviu Dragnea, că a demisionat, însă când a vrut să revină asupra deciziei, solicitarea nu i-a mai fost admisă.

Aceleași surse afirmă că Henorel Soreață va rămâne director general în cadrul ANRE.

viewscnt
Afla mai multe despre
marian neacșu
anre