Ministrul de resort îndeamnă românii, în scandalul facturilor, să fie mai cumpătați în consumul energiei

Ministrul de resort îndeamnă românii, în scandalul facturilor, să fie mai cumpătați în consumul energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu trebuie să existe profitori de pe urma crizei energetice, astfel că Guvernul a adoptat hotărârea prin care plafonează prețurile și care a intrat în vigoare la 1 februarie, informează News.ro. Popescu a explicat că, dacă la un consum de 400 kW venea o factură de 400 de lei, potrivit noilor prețuri, aceasta ar ajunge la același consum să fie de 272 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Virgil Popescu a declarat, la B1 TV, că ar trebui să fim mai cumpătați și să încercăm să fim mai moderați în ceea ce privește consumul de energie.

VIDEO Ora de Profit.ro Ministrul Mediului anunță - Cine va scăpa de interzicerea centralelor termice individuale. PLUS Ce se va întâmpla cu împușcarea urșilor CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro Ministrul Mediului anunță - Cine va scăpa de interzicerea centralelor termice individuale. PLUS Ce se va întâmpla cu împușcarea urșilor

"Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice și anumiți intermediari să câștige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanță și de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW și la gaze naturale de la 200 la 300 mc. Cred că ar trebui să ne obișnuim și noi să nu mai fim așa pro-consum, să încercăm să fim mai moderați. Cei care consumă până în 50 0kW vor plăti 0,68lei/kW, cât plăteau și înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu, la 0,80 lei/kw”, a arătat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat cum vor scădea facturile la energia electrică, scrie News.ro.

"Deci pentru un consumator care înainte consuma să zicem 400 kW, pe vechea lege pentru consumul din ianuarie nu se încadrează în consum, îi vine plafonul de 1 leu, factura o să îi vină 400 de lei în ianuarie, iar din februarie vine 400 de kW, înmulțit cu 0,68lei/kw pentru că se încadrează în consum și se aplică discountul și vine 272 lei factura. Observăm o diferență substanțială”, a declarat Popescu.

Virgil Popescu a adăugat că mai există varianta, pentru consumatori, de a schimba furnizorul.

"Dacă consumăm mai mulți kW atunci este plafonul de 0,80 lei, dar mai avem soluția de schimbare de la orice furnizor la un mare producător român online, instant, în 3-4 minute, îți vine contractul semnat pe e-mail și te poți muta la prețul acesta”, a declarat Virgil Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
energie
consum