Dulcinella, business românesc de cofetărie și patiserie, plănuiește o extindere puternică a rețelei în următorii 5 ani, în sistem de franciză. Doar pentru 2025, compania țintește între 7 și 10 francize, dar și deschiderea 5 noi unități proprii.
Statul român pregătește exproprierea mai multor terenuri și construcții aflate în proprietatea combinatului chimic Viromet Victoria, în beneficiul industriei naționale de apărare, banii necesari pentru justa despăgubire a proprietarului urmând să provină din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.
Dacă ar fi înlăturat efectul majorării agresive a accizelor din acest an în prețul la pompă, de 66 de bani/l la motorină și de 72 la benzină (în 2 etape, 1 ianuarie și 1 iulie), actualele prețuri s-ar situa la cel mai redus nivel al ultimului an și jumătate, în cazul benzinei, și al ultimilor 2 ani și jumătate, în cel al motorinei.
Fuchs Condimente Romania, cel mai important jucător pe piața de condimente și ingrediente alimentare din România, parte din grupul german Fuchs, a inaugurat noua hală de producție, o investiție de 14 milioane de euro. Aceasta este cea mai mare investiție a germanilor de până acum în România.
Compania de stat Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), controlată integral de ministerul de resort, a obținut finanțare publică europeană nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru peste jumătate din costurile unui proiect de instalație de generare de hidrogen, care va fi utilizată pentru stocarea de energie regenerabilă.
Eurelectric, cea mai importantă organizație profesională a industriei energetice europene, a caracterizat propunerea ca fiind ″în mod deosebit îngrijorătoare″, adăugând că implementarea ei ar reduce stimulentele pentru producători de a intra în contracte pe termen lung și ar descuraja investițiile în generarea de energie curată.
Combinatul siderurgic de la Oțelu Roșu din județul Caraș Severin, unde se face siderurgie de peste 220 de ani, este aproape de scoaterea oficială la vânzare, după ce compania care îl deține în prezent, Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), a intrat în faliment în ultima parte a lunii iulie, după aproape 1 an și jumătate de insolvență.
După ce au pierdut energia ieftină din Rusia și confruntate cu incertitudinea legăturilor sale comerciale cândva profitabile cu China, Germania se confruntă acum cu o criză legată de un al treilea ingredient din formula sa de succes pe termen lung - relațiile consensuale din economie, transmite Reuters.
Ungaria a importat în luna iulie un volum record de gaz via România, o mare parte din acesta fiind gaz rusesc, transportat prin Turk Stream, dar și gaz din producția internă a companiilor românești, care, în absența unui consum intern ridicat și în condițiile unui grad de umplere a depozitelor semnificativ, au fost nevoite să livreze în exterior o parte din producție.
Compania Turbomecanica raportează pentgru primele 6 luni o cifră de afacaeri de 74,20 milioane lei, în creștere cu 24,41% față de cea de 59,64 milioane lei din perioada similară a anului trecut și își ameliorează substanțial profitabilitatea.