MOL anunță că a descoperit gaze și condensat în perimetrul TAL din Pakistan, fiind a doua descoperire în ultimele 3 luni

MOL anunță că a descoperit gaze și condensat în perimetrul TAL din Pakistan, fiind a doua descoperire în ultimele 3 luni
scris 14 iul 2020

Grupul ungar MOL, în calitate de operator, a anunțat marți că a descoperit o cantitate semnificativă de gaze și condensat în Pakistan, aceasta fiind a 13-a descoperire de hidrocarburi a MOL în Pakistan în cei 21 de ani de prezență a grupului în această țară și pentru a doua oară în ultimele trei luni când MOL descoperă după ce în martie 2020, MOL Norge a descoperit petrol și gaze în Marea Nordului.

”MOL, în calitate de operator al perimetrului TAL din Pakistan, anunță o nouă descoperire de gaze și condensat. Aceasta este a 13-a descoperire de hidrocarburi în Pakistan și a 10-a în perimerul TAL. Sonda de explorare Mamikhel South-1 a atins cu succes adâncimea de 4.939 de metri pe 23 mai 2020. Testele privind capacitatea de gaze si condensat din Formatiunea Lockhart & Hangu au rezultat în debite de 6.516 barili echivalent petrol pe zi (16,12 milioane de picioare cubice standard pe zi și respectiv 3.240 barili de petrol pe zi. Alte teste pentru formațiuni suplimentare sunt în derulare”, precizează compania.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore

MOL intenționează să-și transforme divizia de explorare și producție într-o platformă internațională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort, artaă compania.

În Pakistan, grupul este prezent de 21 de ani și deține participații în patru perimetre. MOL a făcut 13 descoperiri de petrol, gaze și condensat în Pakistan începând din 2000, perioadă în care a descoperit peste 400 de milioane de barili echivalent petrol de hidrocarburi, scrie News.ro.

În calitate de operator, MOL este responsabil de o producție de 89.000 de barili echivalent petrol (date la trimestrul 1 2020) în perimetrul TAL, unul dintre cele mai mari perimetre de hidrocarburi din țară, în care MOL deține o participație de 8,4%.

Partenerii MOL în acest consorțiu sunt OGDCL, PPL, POL și GHPL. MOL Pakistan este al doilea cel mai mare producător de gaz petrolier lichefiat (GPL) din țară. În calitate de operator, compania acoperă aproximativ 9% din necesarul de gaze naturale al Pakistanului, 25% din necesarul de petrol și condensat și 22% din necesarul de GPL.

”Sunt încântat să anunț încă o descoperire în Pakistan. Această nouă descoperire este rezultatul unei acțiuni de explorare în formațiunile de mare adâncime din perimetrul TAL și generează noi oportunități de creștere. Descoperirea efectuată de sonda Mamikhel South-1 va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea securității energetice a țării din resurse autohtone”, a declarat Berislav Gašo, vicepreședinte executiv responsabil pentru operațiunile de Upstream în cadrul Grupului MOL.

MOL intenționează să-și transforme divizia de explorare și producție într-o platformă internațională, iar noua descoperire reprezintă un sprijin puternic în acest efort. În prezent, Grupul MOL are operațiuni în segmentul Upstream în 14 și activități de producție în 9 dintre acestea. În afara regiunii sale de bază, Europa Centrală și de Est (Ungaria și Croația), MOL are o prezență solidă și parteneriate de lungă durată în regiunea Comunității Statelor Independente (Rusia, Kazahstan, Azerbaidja), Orientul Mijlociu, Africa și Pakistan, precum și în regiunea Mării Nordului (Marea Britanie, Norvegia).

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări și 25.000 de angajați în întreaga lume. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
tal
gaze