Acțiunile europene scad accelerat, în contextul reintroducerii restricțiilor în mai multe regiuni din SUA și Australia

Acțiunile europene scad accelerat, în contextul reintroducerii restricțiilor în mai multe regiuni din SUA și Australia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 iul 2020

Acțiunile europene se depreciază puternic în prima parte a tranzacțiilor marți, în contextul revenirii temerilor legate de impactul pandemiei asupra economiilor, după ce creșterea numărului de infecții a determinat impunerea de noi restricții în SUA și Australia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile californiene au anunțat închiderea barurilor și a restaurantelor în spații închise la nivelul întregului stat, precum și a bisericilor, a sălilor de sport și a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus. Totodată, mai multe state din Australia au intensificat restricțiile de deplasare pentru a limita răspândirea coronavirusului, în urma izbucnirii unui nou focar de infecții în regiunea de sud-est.

În jurul prânzului, indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 1,30%, după un avans de 1% în sesiunea de luni. Indicele DAX de la Franfurt consemna un declin de 1,42%, CAC 40 de la Paris era în scădere cu 1,65%, iar indicele FTSE 100 de la Londra se deprecia cu 0,51%.

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici CITEȘTE ȘI Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici

Economia britanică și-a revenit ușor în mai, după o scădere record de 20,3% în aprilie, însă creșterea de 1,8% a fost sub cea estimată de analiști. În perioada martie-mai, produsul intern brut s-a contractat cu 19,1% față de precedentele trei luni, potrivit datelor oficiale publicate marți.

Tensiunile geopolitice SUA-China contribuie la sentimentul negativ din piețe.

La București, referința BET se deprecia cu 0,20%, după un debut pozitiv de săptămână, chiar dacă pe un rulaj scăzut. Indicele BUX de la Budapesta consemna un declin apropiat, de 0,25%, indicele PX de la Praga se deprecia cu 1,55%, în timp ce indicele WIG20 de la Varșovia avansa cu 0,32%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
restrictii covid-19
coronavirus
tensiuni sua china