Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,8 miliarde lei până în 2020, dar estimează un profit net în scădere cu 3% în acest an

Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,8 miliarde lei până în 2020, dar estimează un profit net în scădere cu 3% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2018

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, și-a planificat investiții de 1,8 miliarde lei până în 2020, din surse proprii, din care bugetul pentru investiții în acest an se ridică la 515,25 milioane lei, potrivit unor documente aprobate de acționari și publicate pe site-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile propuse pentru anul viitor se ridică la 642,3 milioane lei, în timp ce bugetul investițional propus pentru 2020 se ridică la 661,55 milioane lei, arată news.ro.

Banii vor merge atât în cele două reactoare de la Cernavodă, cât și în sediul central al companiei.

În cei trei ani, circa 170 milioane lei vor fi alocate pentru studii privind extinderea duratei de viață a Unității 1 prin retubarea reactorului și retehnologizarea sistemelor principale. Studiile trebuie finalizate până în annul 2021.

De asemenea, peste 52 milioane lei vor fi direcționate pentru continuarea construcției depozitului intermediar de combustibil ars, care va fi finalizat în mai multe etape până în anul 2047.

Pentru modernizarea și extinderea sistemului de protecție fizică, Nuclearelectrica va investi în următorii trei ani peste 100 milioane lei.

Alte 92 milioane lei vor fi investite în îmbunătățirea răspunsului centralei nucleare din Cernavoadă, respectiv a funcțiilor de securitate nucleară în cazul evenimentelor din afara bazelor de proiectare ca urmare a accidentului nuclear survenit la centrala nucleară Fukushima 1 din Japonia în 2011.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% față de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,46 miliarde lei.

În același timp, compania estimează pentru acest an un profit net de 295,2 milioane lei, în scădere cu 3% față de cel de anul trecut, la venituri totale de 2,14 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli aprobat de acționari.

Pentru anul viitor, compania își propune să realizeze venituri totale de 2,19 miliarde lei, la un profit net de 314,05 milioane lei.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an se ridică la 1,77 miliarde lei. Cheltuielile de natură salarială sunt preconizate la 389,3 milioane lei.

Compania are aproximativ 2.200 de salariați. Câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 14.259 lei de salariat.

Investițiile propuse în acest an se ridică la 515,25 milioane lei.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% față de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica