O companie israeliană a creat o baterie electrică care se încarcă în 10 minute

O companie israeliană a creat o baterie electrică care se încarcă în 10 minute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 sep 2021

StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru mașini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani și a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranță și performanță caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot folosește formatul 4680 - 46 milimetri lățime, 80 milimetri lungime - un format preferat de producătorii de mașini electrice, precum Tesla.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producție în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producția în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulți producători auto care s-au arătat  interesați de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziția de la motoarele cu combustie internă.

Aceeași companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viață mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piață în 2028.

StoreDot a primit, până acum, investiții de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures și Samsung Ventures.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterie electrică
masini electrice