O tranzacție de 9 miliarde dolari între Warren Buffett și „vulturul” de la Fondul Proprietatea ar putea să cadă în aceste zile

O tranzacție de 9 miliarde dolari între Warren Buffett și „vulturul” de la Fondul Proprietatea ar putea să cadă în aceste zile

Sursa foto: Jurij Boiko / dreamstime.com

scris 20 aug 2017

Oferta de cumpărare de 9 miliarde dolari pentru compania energetică Oncor Electric Delivery depusă de Berkshire Hathaway a miliardarului Warren Buffett, a fost depășită cu 300 milioane de dolari de un alt competitor, a anunțat vânzătorul Elliott Management, compania magnatului Paul Singer, care are cele mai multe acțiuni la Fondul Proprietatea.

O companie de utilități al cărei nume nu a fost precizat ar fi dispusă să plătească 9,3 miliarde dolari pentru compania de electricitate din Texas, Oncor Electric Delivery Co., depășind astfel oferta de 9 miliarde dolari depusă de Berkshire Hathaway, vehiculul de investiții al investitorului legendar Warren Buffett.

Noua ofertă îl încurcă nu numai pe Buffett, dar și fondurile Elliott Management Corp. ale miliardarului Paul Singer, cel mai mare creditor al companiei falite Energy Future Holdings Corp., ce controla Oncor, și care încerca să blocheze tranzacția cu Berkshire Hathaway pentru a o cumpără în cadrul unui consorțiu.

Guvernul amână plata defalcată a TVA, după consultări cu mediul de afaceri. Ce modificări a mai pregătit CITEȘTE ȘI Guvernul amână plata defalcată a TVA, după consultări cu mediul de afaceri. Ce modificări a mai pregătit

O sursă apropiată Energy Future, vorbind în condiții de anonimat pentru Reuters, a confirmat existența ofertei noi, de 9,3 miliarde dolari, dar nu a dat detalii cu privire la identitatea entității care a licitat. Noua ofertă a fost confirmată și de avocatul Elliott Management.

Miercuri, reprezentanți ai Berkshire Hathaway au spus că oferta lor de 9 miliarde dolari rămâne fermă și că nu o vor majora. Este cea mai mare șansă de relansare a Oncor, după mai mult de 3 ani de când se află în procedură de faliment.

Fondul african Sub-Sahara Goldia pune la bătaie 10 milioane dolari pentru proiectele Vast Resources din România CITEȘTE ȘI Fondul african Sub-Sahara Goldia pune la bătaie 10 milioane dolari pentru proiectele Vast Resources din România

O ofertă de cumpărare de la începutul acestui an din partea companiei NextEra Energy Inc. a fost respinsă de reglementatorul pieței, care a considerat structura financiară propusă pea riscantă pentru ambele entități. Același lucru s-a întâmplat și în anul 2016, când un grup de creditori și de investitori condus de Hunt Consolidated Inc. din Texas au încercat să realizeze un plan separat de vânzare a Oncor.

Oferta Berkshire Hathaway este integral cash și este văzută ca robustă de reglementator. Elliott Management este înscris la masa credală, compania fiind un așa-numit fond “vulturesc”, specializat în achiziția de credit deteriorat și revânzarea acestuia. Fondurile lui Singer, prin Manchester Securities Corp., sunt cel mai important investitor nerezident de pe bursa românească, având pe vârful de deținere o participație de peste 21% din Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
paul singer
elliott management
oncor
fondul proprietatea
berkshire hathaway