Oil Terminal caută CEO și director financiar. Care sunt criteriile și ce sugerează

Oil Terminal caută CEO și director financiar. Care sunt criteriile și ce sugerează
scris 8 mai 2023

Compania de stat Oil Terminal, operatorul celui mai important terminal petrolier din România, cel din portul Constanța, a declanșat procedurile aferente selecției unei noi conduceri executive, a unui nou CEO și a unui nou director financiar. Respectivele proceduri se efectuează potrivit OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă, însă condițiile impuse sugerează că, dacă va avea succes, probabil că cei “recrutați” vor proveni tot din companii de stat, mai ales în contextul rolului din ce în ce mai important pe care Oil Terminal îl joacă în ultimul timp pe piața autohtonă și chiar regională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De ce este important Oil Terminal este cel mai mai mare terminal petrolier din România și, în contextul declanșării războului din Ucraina, a jucat un rol important în alimentarea pieței autohtone și regionale. De altfel, compania a anunțat că a înregistrat anul trecut venituri de conjunctură din prestări de servicii, datorate conflictului militar din Ucraina, de 48,8 milioane lei, mai mult de jumătate din creșterea de 94,9 milioane lei a veniturilor totale consemnată de Oil Terminal anul trecut, de la 214,1 la 309 milioane lei. Profitul net al operatorului a fost mai mult decât dublu în 2022 față de 2021, crescând de la 5,7 la 11,6 milioane lei.

Mai este important În pofida faptului că este listată la bursă, compania este controlată autoritar de statul român. Acesta, prin Ministerul Energiei, și-a majorat recent de la 59,62% la 87,75% participația pe care o deține la Oil Terminal, în urma deciziei majorității celorlalți acționari de a nu veni cu aport în numerar la operațiunea de majorare de capital, care vizează includerea terenurilor statului în patrimoniul companiei.

FOTO Ministerul Finanțelor: Nu știm încă câți bani va aduce la bugetul de stat suprataxarea țițeiului prelucrat de OMV Petrom la rafinăria Petrobrazi CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Finanțelor: Nu știm încă câți bani va aduce la bugetul de stat suprataxarea țițeiului prelucrat de OMV Petrom la rafinăria Petrobrazi

Potențialii candidați pot avea cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau non-UE, trebuie să fie domiciliați în România și să cunoască “limba română (scris și vorbit) la nivel experimentat”.

În plus, candidații pentru postul de director executiv trebuie să aibă o “experiență de minim 15 ani în funcții de conducere, din care cel puțin 10 ani experiență în managementul de top în cadrul unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat cu obiect de activitate similar și/sau dimensiuni comparabile cu Oil Terminal, din România sau străinătate (minim 900 angajați și cifra de afaceri de minim 25 milioane euro)

Trebuie să demonstreze o experiență de minim 4 ani în domeniul piețelor de capital (de administrare sau conducere în cadrul unor societăți listate și/sau emitente de obligațiuni la bursă, cu cifra de afaceri de minim 25 milioane euro și cu minim 900 angajați).

Și în cazul candidaților la postul de director financiar, cerințele sunt similare.

OFICIAL De ce a semnat Romgaz tot cu Duro Felguera pentru finalizarea mult-întârziatei centrale noi de la Iernut CITEȘTE ȘI OFICIAL De ce a semnat Romgaz tot cu Duro Felguera pentru finalizarea mult-întârziatei centrale noi de la Iernut

Oil Terminal caută CEO și director financiar. Care sunt criteriile și ce sugerează

Pretendenții care îndeplinesc aceste condiții își pot depune candidaturile până pe 8 iunie, a doua zi find stabilită “lista lungă de candidați”. După numai 3 zile, pe 12 iunie, va fi redactată “lista scurtă”, iar pe 29 iunie vor fi organizate interviurile.

Potrivit calendarului procedurii, pe 30 iunie, ar trebui efectuate numirile și semnate contractele.

DOCUMENT România poate grăbi renunțarea la cărbune cu un an CITEȘTE ȘI DOCUMENT România poate grăbi renunțarea la cărbune cu un an

“Termenele pot fi decalate din motive obiective, cu avizul prealabil comun al Președintelui CNR și al Președintelui CA, cu respectarea perioadei minime de 30 de zile pentru depunerea candidaturilor, de la data anunțului”, precizează compania.

Actualul director general al companiei este Viorel Sorin Ciutureanu, iar director financiar este Adriana Frângu.

În 2022, Oil Terminal și-a majorat cu 35% cantitatea de produse petroliere manipulate comparativ cu 2021, cea mai mare creștere fiind înregistrată la motorinaă, de 62,3%.

Oil Terminal caută CEO și director financiar. Care sunt criteriile și ce sugerează

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
bvb
ministerul energiei
ceo
director financiar
recrutări