Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei

Oil Terminal: Peste jumătate din creșterea încasărilor de anul trecut se datorează invaziei ruse asupra Ucrainei
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 apr 2023

Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier din portul Constanța, a înregistrat anul trecut venituri de conjunctură din prestări de servicii, datorate conflictului militar din Ucraina, de 48,8 milioane lei, se arată în raportul anual pe 2022 al societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, acestea au reprezentat mai mult de jumătate din creșterea de 94,9 milioane lei a veniturilor totale consemnată de Oil Terminal anul trecut, de la 214,1 la 309 milioane lei.

VIDEO Explozii la Kiev și în alte orașe din Ucraina. Sunt alerte de raid aerian în toată țara CITEȘTE ȘI VIDEO Explozii la Kiev și în alte orașe din Ucraina. Sunt alerte de raid aerian în toată țara

Profitul net al operatorului a fost mai mult decât dublu în 2022 față de 2021, crescând de la 5,7 la 11,6 milioane lei.

″Impactul veniturilor de conjunctură în valoare de 48.820.668 lei în rezultatul brut al exercițiului este de 2.113.935 lei, calculat la o rată a profitului brut (Profit brut/Venituri totale x100) realizată de 4,33%″, se menționează în raport.

VIDEO Flagrant în centrul Capitalei: Doi polițiști de la Brigada Poliției Rutiere, prinși luând mită CITEȘTE ȘI VIDEO Flagrant în centrul Capitalei: Doi polițiști de la Brigada Poliției Rutiere, prinși luând mită

Oil Terminal estima inițial, în prima parte a anului trecut, că războiul din Ucraina îi va aduce venituri de conjunctură de 39,069 milioane lei.

După cum a relatat Profit.ro, exporturile României de combustibili către Ucraina au crescut anul trecut de 30 de ori și au ajuns la aproape 1 milion de tone (983.404 tone), în timp ce alte 251.303 tone de combustibili au tranzitat România spre Ucraina, de 96 de ori mai mult față de anul 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit oil terminal
exporturi produse petroliere ucraina
venituri oil terminal
război rusia ucraina