OMV Petrom a dat în judecată România

OMV Petrom a dat în judecată România
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Compania OMV Petrom a depus în acest an la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris o reclamație împotriva statului român – prin Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM) legată de regimul de vânzare a gazelor din Marea Neagră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro a anunțat anterior că grupul austriac OMV AG, acționarul majoritar al celui mai mare producător de țiței, gaze și carburanți din România, OMV Petrom, a dat din nou România în judecată la Tribunalul Arbitral al Camerei de Comerț Internaționale (ICC) de la Paris, reclamând costuri istorice de mediu nedecontate de stat de peste 231 milioane lei.

Deschiderea noului litigiul are loc pe fondul deciziei finale luate de OMV Petrom pentru începerea producției de gaze în Marea Neagră. Anunțul oficial privind începerea producției în perimetrul Neptun din Marea Neagră a fost făcut chiar miercuri dimineață de compania OMV Petrom, au declarat acum pentru G4Media surse guvernamentale.

Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule CITEȘTE ȘI Circulația pe Transfăgărășan, redeschisă pentru toate categoriile de autovehicule

În schimb, compania OMV Petrom nu a anunțat public și nici la Bursa de Valori București litigiul împotriva statului român, arată sursa citată.

Plângerea depusă la Curtea de Arbitraj Internațional de la Paris e îndreptată și împotriva companiei Romgaz Black Sea Limited, filiala Romgaz cumpărată de la ExxonMobil și care operează împreună cu OMV Petrom zăcământul din Marea Neagră.

Plângerea OMV Petrom vizează modificarea legii offshore în ceea ce privește modul în care compania poate dispune de gazele produse din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
proces
romania