OMV Petrom investește 42 milioane de euro într-un zăcământ din Galați

OMV Petrom investește 42 milioane de euro într-un zăcământ din Galați
scris 17 iul 2015
OMV Petrom va investi 42 milioane euro pentru redezvoltarea zăcământului de la Independența, din județul Galați, și va asigura astfel deblocarea de rezerve suplimentare de țiței, a declarat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstram. Potrivit acestuia, proiectul se derulează până în 2016.
 
"Continuarea investițiilor pe segmentul de Upstream este esențială în asigurarea producției de țiței și gaze pentru România, în condițiile în care operăm un portofoliu de zăcăminte cu o rată medie a declinului natural de circa 10% anual. În 2015 însă, investițiile vor reflecta condițiile deteriorate de piață și mediul volatil. În ceea ce privește proiectele de redezvoltare de zăcăminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate", a spus Gabriel Selischi.
 
Resurse uriașe
 
Independența este un zăcământ matur de țiței a cărui producție a început în 1959. Acesta este unul dintre cele mai importante zăcăminte din portofoliul OMV Petrom, asigurând în 2014 circa 7% din producția de țiței a OMV Petrom în România. Redezvoltarea acestui zăcământ are ca scop creșterea producției de țiței din zăcământul Independența prin forajul în zone nedezvoltate anterior. Proiectul constă în forajul a 13 sonde orizontale, instalarea și modernizarea unor instalații de colectare și măsurare precum și construirea unei conducte de legătură între acestea. Patru dintre cele 13 sonde au fost deja forate. Proiectul a intrat în faza de execuție încă din 2014, în prealabil fiind executate o serie de studii specifice. Investițiile efectuate în perioada 2012-2014 s-au ridicat la circa zece milioane euro.
 
"Prin această investiție, ne dorim să prelungim durata exploatării zăcământului Independența. Astfel, vom rămâne în continuare unul dintre cei mai importanți investitori din județ și un partener de încredere al autorităților și comunităților locale", a mai spus Gabriel Selischi.
 
La finalul anului 2014, OMV Petrom avea în portofoliul său 12 proiecte de redezvoltare zăcăminte în faza de dezvoltare, acoperind zăcăminte de țiței și gaze atât onshore cât și offshore. Rezervele suplimentare recuperabile aferente celor 12 proiecte se ridică la aproximativ 130 milioane barili echivalent petrol.
 
Operațiunile OMV Petrom în județul Galați includ atât activități de explorare și producție, cât și vânzare de carburanți. Prin operațiunile pe care le desfășoară în județul Galați, OMV Petrom este unul dintre cei mai importanți investitori locali, cu circa 80 milioane euro investiți în ultimii zece ani, un angajator local important, cu circa 250 locuri de muncă și contribuabil semnificativ la bugetele comunităților în care desfășoară activități - Schela, Independența, Slobozia Conachi, Munteni, Țepu, Umbrărești. În perioada 2007-2014, compania a investit peste 500.000 de euro în proiecte de educație, sănătate, mediu și pentru dezvoltarea comunităților din județul Galați.
 
 
viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
omv
zacamant de petrol
galati