ONU sancționează un vas nord-coreean în urma unui transfer de petrol, care a încălcat astfel sancțiunile împotriva Phenianului

ONU sancționează un vas nord-coreean în urma unui transfer de petrol, care a încălcat astfel sancțiunile împotriva Phenianului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2018

ONU a adăugat pe lista neagră un vas nord-coreean pentru că a primit petrol într-un transfer care a încălcat sancțiunile impuse de organizație, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie, Reuters a scris că nave de transport marfă rusești au furnizat petrol către Coreea de Nord, regimul nord-coreean fiind dependent de importul de combustibil pentru a-și susține economia, scrie News.ro.

Surse din serviciile de securitate europene au declarat atunci că o navă rusească a efectuat un transfer către o altă navă nord-coreeană în luna octombrie.

Producătorii români de gaze: Suntem taxați la venituri nerealizate. Prețul mediu la BRM e de 76-77 lei/MWh, cel de referință pentru redevențe, de 110-115 lei/MWh CITEȘTE ȘI Producătorii români de gaze: Suntem taxați la venituri nerealizate. Prețul mediu la BRM e de 76-77 lei/MWh, cel de referință pentru redevențe, de 110-115 lei/MWh

„O navă de transport marfă sub pavilionul Coreei de Nord a primit un transfer de petrol dar și documente falsificate în octombrie 2017, încărcând la bord în cadrul unei tranzacții până la 1.600 de tone de petrol”, susține ONU, confirmând informațiile din decembrie.

Consiliul de Securitate al ONU a trecut vineri pe lista neagră câteva zeci de nave și companii de livrare pe care le-a găsit vinovate că au aprovizionat Coreea de Nord cu petrol și cărbune.

Comitetul pentru sancțiuni împotriva Coreei de Nord din cadrul Consiliului a acționat la cererea Statelor Unite care au numit 21 de companii, cinci dintre ele fiind din China, 15 vase nord-coreene, 12 vase care nu aparțineau Coreei de Nord și un bărbat din Taiwan.

Cele 12 vase care nu aparțineau Coreei de Nord au primit o interdicție globală portuară în timp ce celor 15 vase nord-coreene le vor fi înghețate conturile iar 13 dintre ele vor fi, de asemenea, subiectul unei interdicții globale portuare.

Măsurile vin la câteva zile după ce președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un și după ce a fost anunțat un summit între Coreea de Sud și Coreea de Nord pe 27 aprilie. De asemenea, o întâlnire între președintele american Donald Trump și Kim va avea loc, probabil, la sfârșitul lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
vas petrolier
onu