OPEC înrăutățește estimările privind cererea de petrol în 2021

OPEC înrăutățește estimările privind cererea de petrol în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2021

Redresarea cererii de petrol va fi mult mai lentă decât s-a crezut anterior, în urma creșterii numărului de cazuri de infecții cu noul coronavirus, a previzionat Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea va crește anul acesta cu 5,79 milioane de barili pe zi (bpd), la 96,05 milioane bpd, a prognozat OPEC, o revizuire în scădere cu 110.000 bpd față de luna trecută, scrie Agerpres.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Perspectivele unei cereri mai slabe au determinat deja grupul OPEC+ (compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători) să încetinească planurile de majorare a producției.

"Deși economia mondială arată semnele unei redresări viabile în 2021, cererea de țiței scade în prezent, dar ne așteptăm la o creștere în semestrul doi din 2021", se arată în raportul OPEC.

Grupul a îmbunătățit estimarea de creștere a economiei mondiale în acest an la 4,8%, de la un avans de 4,4% previzionat anterior.

În ianuarie, producția de țiței a urcat cu 180.000 bpd, la 25,50 milioane bpd. Vineri, cotația barilului de țiței Brent a scăzut cu 0,6%, la 60,75 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol