OPEC: Investițiile insuficiente ar putea declanșa volatilitate pe piața petrolului

OPEC: Investițiile insuficiente ar putea declanșa volatilitate pe piața petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

Investițiile insuficiente în sectorul gazelor și petrolului ar putea provoca volatilitate pe piață pe termen lung și ar putea afecta creșterea, a avertizat secretarul general al OPEC, Haitham Al Ghais, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lumea trebuie să se concentreze pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în loc să înlocuiască o formă de energie cu alta, și sunt necesare investiții masive în toate sectoarele energetice, a adăugat oficialul OPEC.

VIDEO Aglomerație la metrou la oră de vârf. 7 trenuri au atins un milion de kilometri și nu au mentenanță CITEȘTE ȘI VIDEO Aglomerație la metrou la oră de vârf. 7 trenuri au atins un milion de kilometri și nu au mentenanță

"Acesta este adevărul care trebuie spus", a declarat Al Ghais, la o conferință dedicată gazelor și petrolului în Dubai, scrie Agerpres.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol estimează că lumea are nevoie de investiții în valoare de 12.100 miliarde de dolari pentru a face față majorării cererii de petrol pe termen lung.

În condițiile în care creșterea cererii de petrol pe piețele globale este estimată la aproximativ opt milioane de barili pe zi (bpd), lumea s-ar putea confrunta cu probleme în aprovizionare, deoarece sancțiunile occidentale asupra petrolului rusesc limitează creșterea producției, a apreciat Fereidun Fesharaki, președintele FGE Consultancy.

G7 (grupul statelor puternic industrializate), Uniunea Europeană și Australia au fost de acord să impună un plafon de preț de 60 de dolari pentru un baril de țiței rusesc exportat pe cale maritimă și de asemenea au stabilit o limită superioară pentru prețul produselor petroliere rusești, pentru reducerea veniturilor realizate de Moscova din exporturile de petrol și gaze, după invadarea Ucrainei.

La bursa ICE Futures din Londra, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a scăzut luni cu aproximativ 1% dolari, la valoarea de 74,82 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol