OPEC+ și-a revizuit în scădere estimările privind excedentul pieței petroliere din 2022

OPEC+ și-a revizuit în scădere estimările privind excedentul pieței petroliere din 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2022

OPEC+ și-a revizuit în scădere estimările privind excedentul pieței petroliere din 2022 cu aproximativ 200.000 de barili pe zi (bpd), până la 1,1 milioane de barili pe zi, conform unui scenariu de bază dintr-un raport al comitetului tehnic văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele, care sunt parte dintr-un raport pe care Comitetul Tehnic Comun (JTC) îl pregătește pentru miniștrii OPEC+, arată, de asemenea, că stocurile din lumea dezvoltată se situează la 62 de milioane de barili, sub media din 2015 până în 2019, până la sfârșitul anului, scrie News.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Într-o prognoză anterioară, OPEC+ a anticipat că stocurile vor ajunge cu 20 de milioane de barili peste aceeași medie până în acel moment.

Miniștrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații conduși de Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc pe 2 martie pentru a decide dacă vor crește producția cu 400.000 bpd în aprilie.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Surse din grup au declarat pentru Reuters că acordul lor de producție nu arată nicio fisură până acum, după invazia Ucrainei de către Rusia, fiind probabil ca grupul să mențină o creștere planificată a producției, chiar dacă prețurile țițeiului vor depăși 100 de dolari pe baril.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Datele dintr-un raport separat al JTC, văzut duminică de Reuters, au arătat că grupul a produs în ianuarie cu 972.000 bpd mai puțin decât țintele stabilite de acord, comparativ cu 824.000 mai puțin în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol