Pană de curent fără precedent din Sfântu Gheorghe: s-a încheiat după 38 de ore. Autoritățile fac apel la populație să reducă consumul de electricitate, pentru a nu suprasolicita rețeaua

Pană de curent fără precedent din Sfântu Gheorghe: s-a încheiat după 38 de ore. Autoritățile fac apel la populație să reducă consumul de electricitate, pentru a nu suprasolicita rețeaua
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

Problemele la rețeaua de distribuție a energiei electrice din Sfântu Gheorghe s-au încheiat în noaptea de marți spre miercuri, directorul Electrica, Jozsa Csaba, anunțând în jurul orei 3 că toți consumatorii au fost realimentați, relatează We Radio Sfântu Gheroghe. Astfel, cea mai mare pană de curent din ultimii mulți ani din județul Covasna s-a încheiat după 38 de ore, timp în care a fost afectată aproape jumătate din populația orașului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În unele zone întreruperile au fost de scurtă durată, dar sunt și zone din oraș unde problemele au durat mai bine de 24 de ore.

Romgaz angajează directori și ingineri-șefi, după ce top-managerii au fost confirmați definitiv prin concurs CITEȘTE ȘI Romgaz angajează directori și ingineri-șefi, după ce top-managerii au fost confirmați definitiv prin concurs

Într-o postare pe Facebook de marți seară, primarul Antal Árpád a făcut apel la populație să reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică în perioada următoare, pentru a evita suprasolicitarea rețelei și apariția unor noi defecțiuni. „Important! Pentru a nu suprasolicita rețeaua și pentru a evita noi defecțiuni, facem un apel la locuitori să reducă pe cât posibil consumul de energie electrică în perioada următoare!”, a transmis primarul.

Problemele în ceea ce privește rețeaua electrică au apărut încă de luni, la câteva minute după ora 13:00, după ce două cabluri au cedat în urma suprasolicitării, iar pompele de apă dintre Punctul de transformare 162 Billa și Punctul de transformare 86 Sfântu Gheorghe s-au defectat. Ulterior, după ce o parte dintre consumatori au fost realimentați, curentul electric a fost din nou sistat luni seara, în urma exploziei unui transformator, care a dus și la alte defecțiuni. Marți dimineața, mai multe străzi din municipiu au rămas din nou fără curent electric, iar până după-masă numărul avariilor a crescut considerabil, 54 de posturi de transformare, dintr-un total de 210 aflate în oraș, rămânând nealimentate.

Directorul Electrica, Jozsa Csaba, a explicat că situația este una fără precedent, fiind cel mai grav incident de acest fel din ultimii mulți ani, scrie G4Media.ro.

Acesta a declarat că problemele au apărut după ce a cedat mare parte din rețeaua de medie tensiune, atât din cauza consumului ridicat din această perioadă, dar și din cauza cablurilor foarte vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sfântu gheorghe
pana de curent