Pentagonul analizează potențialul SUA de a produce pământuri rare, în contextul războiului comercial cu China

Pentagonul analizează potențialul SUA de a produce pământuri rare, în contextul războiului comercial cu China
scris 13 iul 2019

Pentagonul analizează rapid potențialul Statelor Unite de a-și asigura aprovizionarea constantă cu pământuri rare, în contextul războiului comercial cu China, care controlează această industrie la nivel mondial, potrivit unui document guvernamental văzut de Reuters, citată de News.ro.

Analiza survine la câteva săptămâni după ce China a avertizat că va reduce exporturile către SUA de pământuri rare, care reunesc 17 minerale utilizate la construcția de avioane de luptă, tancuri și o serie de electronice de consum.

Pentagonul dorește ca minerii să descrie planurile lor de dezvoltare a minelor de pământuri rare și a unităților de procesare a acestora și a cerut producătorilor să detalieze necesarul lor de minerale, potrivit documentului, care este datat 27 iunie.

Autoritățile americane aplică Facebook o amendă civilă record de 5 miliarde de dolari în scandalul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Autoritățile americane aplică Facebook o amendă civilă record de 5 miliarde de dolari în scandalul Cambridge Analytica

Răspunsurile trebuie date până la 31 iulie, un termen scurt, care scoate în evidență urgența Pentagonului. Anul fiscal al guvernului se încheie în septembrie.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite, care fac parte din Pentagon și au creat documentul, au confirmat existența acestuia. Pentagonul nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Răspunsurile vor fi analizate de doi contractori guvernsmentali, între care Northrop Grumman, care nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Raiffeisen Bank pierde, pe fond, procesul împotriva ordinului ANPC prin care a fost obligată să reducă dobânzile la credite

”Guvernul vrea să știe ce cantitate de minerale putem produce și cât de curând”, a declarat Anthony Marchese, președintele Texas Mineral Resources, care lucrează la exploatarea zăcământului de pământuri rare Round Top.

Mai multe companii miniere au refuzat să comenteze atunci când au fost întrebate ce vor răspunde Pentagonului, semn al  sensibilității acestui subiect pe fondul disputei comerciale cu China.

Documentul nu promite în mod direct împrumuturi, granturi sau alte forme de sprijin financiar pentru proiecte de pământuri rare. Dar solicitarea Pentagonului derivă dintr-o lege referitoare la producția în vedere apărării, care datează din anii 1950 și care permite Pentagonului să cumpere echipamentele necesare pentru apărarea națională.

Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei CITEȘTE ȘI Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei

Deși China deține doar o treime din rezervele mondiale de pământuri rare, producția sa reprezintă 80% din importurile americane de minerale, deoarece controlează aproape toate unitățile de procesare a materialelor, potrivit datelor americane.

Nu este clar câți bani va cheltui armata americană pentru a stimula industria americană a metalelor rare, întrucât legea nu prevede o limită  financiară.  O scrisoare din iunie a Pentagonului notează că investițiile guvernului variază de obicei între 5 și 20 de milioane de dolari pentru un proiect.

Pentagonul a mai discutat cu furnizori de pământuri rare din Malawi și Burundi, au declarat luna trecută oficiali ai departamentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pamanturi rare
resurse naturale
razboi comercial sua china
pentagonul