Pentru a-și proteja angajații, dar și pe fondul deficitului de personal, americanii de la Eaton apelează în România la roboți

Pentru a-și proteja angajații, dar și pe fondul deficitului de personal, americanii de la Eaton apelează în România la roboți
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

Conglomeratul industrial american Eaton aintrodus la fabrica din Arad patru roboți mobili autonomi, pe fondul deficitului de personal și manipulării unor sarcini grele cu risc de afectare fizică a angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de implementarea roboților AMR, transportul componentelor la liniile de asamblare și preluarea produselor finite erau gestionate de angajații fabricii care utilizau stivuitoare manuale sau electrice.

Confruntându-se cu astfel de probleme, compania și-a îndreptat atenția către automatizare. În prima etapă au fost implementați doi roboți mobili autonomi MiR200. Aceste echipamente autonome pot transporta încărcături cu o greutate de 200 kg și se pot deplasa cu o viteză maximă de 4 km/h. În 2022, inginerii fabricii au adăugat în flotă alți doi roboți MiR500 care pot transporta încărcături de până la 500 kg și se pot deplasa cu o viteză de 7,2 km/h.

GALERIE FOTO Exercițiu național privind producerea unei urgențe nucleare la centrala de la Cernavodă CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Exercițiu național privind producerea unei urgențe nucleare la centrala de la Cernavodă

Următoarea implementare este în curs de realizare. Fabrica Eaton va avea și un robot MiR250, care va gestiona livrarea și colectarea produselor într-o noua unitate de asamblare, anunță compania.

Fabrica Eaton din Arad este prima unitate din România care a implementat roboții mobili autonomi MiR. Roboții MiR de la fabrica Eaton din Arad lucrează șase zile pe săptămână, în două schimburi.

GRAFICE Reuters - Industria germană, afectată de costurile mari, ar putea găsi un refugiu pentru energie curată în Europa Centrală. Cu ce atrage România. \ CITEȘTE ȘI GRAFICE Reuters - Industria germană, afectată de costurile mari, ar putea găsi un refugiu pentru energie curată în Europa Centrală. Cu ce atrage România. "Energie ieftină și curățică"

Roboții MiR500 transportă mai mult de 100 de paleți în fiecare zi, parcurgând 120-150 de metri la fiecare misiune și un total zilnic de 12-15 kilometri, potrivit companiei. Modelele MiR200 efectuează aproximativ 150 de rute diferite în fiecare zi, acoperind aproape 30 de kilometri, informează compania.

În trecut, angajații Eaton trebuiau să parcurgă o distanță de 35-40 de kilometri pe zi efectuând activitățile descrise mai sus, riscând accidentări și pierzând timp pe care acum îl pot dedica unor sarcinile mai valoroase și mai bine remunerate,  arată compania.

Eaton este o companie listată la New York care fabrică produse hidraulice, transmisii pentru camioane și ale produse industriale.

Cifra de afaceri a grupului ss-a ridicat anul trecut la 18 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
eaton
baterii auto second-hand