Petroliștii azeri de la SOCAR vor să împrumute 5 mil. euro de la ING pentru capital de lucru

Petroliștii azeri de la SOCAR vor să împrumute 5 mil. euro de la ING pentru capital de lucru
scris 9 dec 2015

Subsidiara locală a SOCAR, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, care deține o rețea de 32 de benzinării în România, intenționează să contracteze o facilitate neangajantă de credit de 5 milioane de euro de la ING Bank, pentru finanțarea capitalului de lucru.

Acționarii SOCAR Petroleum SA au aprobat contractarea acestei facilități într-o AGA desfășurată la jumătatea lunii trecute.

Monopolul petrolier azer controlează subsidiara românească SOCAR Petroleum SA indirect, prin două vehicule investiționale înregistrate în Olanda, Becrux Investments&Finace BV și Gacrux Investments&Finance BV.

Facilitatea de credit urmează să fie garantată cu ipoteci asupra stocurilor de combustibili ale companiei, asupra benzinăriilor deținute de aceasta, asupra unor bunuri imobile, precum și asupra creanțelor comerciale, conturilor bancare și polițelor de asigurare de bunuri ale SOCAR Petroleum SA.

Facilitatea de credit contractată de la ING Bank va fi folosită de companie ca un descoperit de cont, precum și pentru emiterea de scrisori de garanție și de credit. Valoarea facilității de credit va putea fi extinsă până la 10 milioane euro.

SOCAR are activitate în România din 2011, firma SOCAR Petroleum SA fiind înregistrată oficial din 2010. Compania deține în prezent o rețea de 32 de stații de alimentare cu carburanți, în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bihor, Bistrița, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiș, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad și Sibiu, și are în plan extinderea în București și în principalele municipii reședință de județ.

Azerii susțin că au investit, până în prezent, circa 50 milioane euro în România și au creat peste 400 de locuri de muncă.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, în perioada 2010-2014 inclusiv, SOCAR Petroleum SA a înregistrat pierderi cumulate de 64,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
socar
socar petroleum
benzinarii
retea benzinarii