Petrolul bifează a patra săptămână consecutivă de creșteri

Petrolul bifează a patra săptămână consecutivă de creșteri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 ian 2022

Cotațiile petrolului se apreciază vineri, susținute de așteptările privind o cerere robustă la nivel global, fiind pe cale să bifeze cea de a patra săptămână consecutivă de creșteri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Răspândirea variantei omicron a virusului care cauzează infecția Covid-19 a atras corecții bruște pe piața petrolului în noiembrie și decembrie, însă cotațiile și-au revenit puternic începând cu jumătatea lunii trecute, în condițiile în care temerile legate de eventuale blocaje pe scară largă ale activității nu s-au materializat.

Totodată, OPEC și aliații săi au rezistat presiunilor din partea SUA și a altor state în vederea accelerării planurilor de creștere a producției comune, scrie MarketWatch.

E.ON: Am aplicat plafonare și compensare pentru toți consumatorii eligibili prin lege. Au beneficiat 60% din clienții casnici de energie și peste 50% din cei de gaze naturale CITEȘTE ȘI E.ON: Am aplicat plafonare și compensare pentru toți consumatorii eligibili prin lege. Au beneficiat 60% din clienții casnici de energie și peste 50% din cei de gaze naturale

"Cererea rămâne puternică, în pofida variantei Covid-19, în contextul în care OPEC nu se grăbește să inunde piața. Din punct de vedere tehnic, a fost stabilită o bază solidă în jurul intervalului de 79-80 de dolari, care va duce probabil la o mișcare spre 85 de dolari înainte să revină la mijlocul intervalului de tranzacționare de 80 de dolari", a comentat, într-o notă, Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities.

În jurul orei 18:40 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 85,48 dolari/baril, în creștere cu 1,20% raportat la referința de joi.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, avansa cu 1,39%, la 83,26 dolari/baril.

Brentul este pe cale să încheie tranzacțiile cu un câștig săptămânal de peste 4%, iar petrolul WTI cu un avans de 5,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
coronavirus
omicron
opec