Petrolul își temperează aprecierea după anunțul privind un acord de cooperare între Arabia Saudită și Rusia

Petrolul își temperează aprecierea după anunțul privind un acord de cooperare între Arabia Saudită și Rusia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 sep 2016

Arabia Saudită și Rusia, cei mai mari producători de petrol din lume, au anunțat luni că vor înființa un grup de lucru comun, care va monitoriza evoluția pieței petrolului și va propune soluții pentru stabilizarea prețurilor. Anunțul a provocat dezamăgire printre investitori, care sperau că cele două puteri au ajuns un acord în vederea plafonării producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotațiile aurului negru, care au sărit de pragul de 49 dolari/baril după ce mai multe surse din piață au spus că ministrul energiei din Arabia Saudită, Khalid Al-Falih, va face un “anunț important” la summit-ul G20 din China, și-au temperat aprecierea și au revenit în jurul valorii de 47 dolari/baril.

Al-Falih și omologul său rus, Alexandr Novak se vor întâlni lunile următoare pentru a stabili modalitățile de cooperare în contextul acordului, scrie MarketWatch. Potrivit ministrului saudit al Energiei, plafonarea producției mondiale de petrol constituie o opțiune “favorabilă, dar care nu este necesară în prezent” în vederea reducerii surplusului din piețe.

Prețul gazelor din producția internă pentru populație nu va mai fi fixat de Guvern din aprilie 2017 CITEȘTE ȘI Prețul gazelor din producția internă pentru populație nu va mai fi fixat de Guvern din aprilie 2017

Investitorii sperau la o declarație concretă din partea Rusiei și Arabiei Saudite în privința limitării excedentului de petrol și a stabilizării prețurilor.  

În jurul orei 15:30, petrolul Brent se tranzacționa la 47,05 dolari/baril, în creștere cu 0,5% față de referință, în timp ce barilul de WTI era cotat la 44,84 dolari, cu 0,9% peste închiderea de vineri. Anterior, cele două sortimente au atins maxime de 49,40, respectiv 46,83 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
arabia saudita
rusia
acord cooperare