Petrolul, la maximul ultimelor 2 luni și jumătate

Petrolul, la maximul ultimelor 2 luni și jumătate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mai 2020

Cotațiile petrolului au urcat joi la maximul ultimelor aproximativ 2 luni și jumătate, susținute de reducerea producției și speranțele legate de o revenire a cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor CITEȘTE ȘI Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor

De la începutul lunii mai, OPEC și aliații săi (OPEC+) au redus exporturile de petrol cu circa 6 milioane de barili pe zi, potrivit Reuters.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

Totodată, stocurile americane de petrol s-au redus, săptămâna trecută, cu 5 milioane de barili, al doilea declin săptămânal consecutiv.

În plus, pe măsură ce restricțiile legate de pandemie sunt ridicate, cererea de combustibil înregistrează o revenire.

"Având în vedere dimensiunea tăierilor de producție la acest moment și îmbunătățirea perspectivelor economice, nu există motive pentru care petrolul să nu continue creșterea", a afirmat Craig Erlam, analist senior la firma brokeraj Oanda, citat de MarketWatch.

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în iulie, cresc astăzi cu 2,7%, la 36,7 dolari/baril. Ieri, prețul petrolului Brent a crescut cu peste 3%.

În SUA, West Texas Intermediate (WTI) este în urcare cu 3,4%, la 34,3 dolari/baril. Aceasta este a șasea ședință de creșteri consecutive pentru referința americană.

Revenirea actuală are loc în contextul în care, în luna aprilie, cotațiile au atins minimul ultimelor două decenii, pe fondul pandemiei de coronavirus și al unor tensiuni între Arabia Saudită și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
coronavirus