Petrolul se ieftinește, pe fondul producției mari și aprecierii dolarului

Petrolul se ieftinește, pe fondul producției mari și aprecierii dolarului
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 aug 2016

Prețurile petrolului au scăzut luni pe marile piețe internaționale, ca urmare a presiunilor de creștere a producției în unele state membre ale Organizației Țărilor Producătoare de Petrol (OPEC) și a aprecierii dolarului, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Irakul, care a majorat exporturile prin porturile sale sudice în luna august, va continua să majoeze producția, a declarat sâmbătă ministrul irakian al petrolului, conform News.ro.

De asemenea, Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial, a menținut luna aceasta producția în apropierea nivelurilor-record.

Cotația petrolului Brent este în coborâre cu 85 de cenți, la 49,07 dolari pe baril, după un minim de 49,07 dolari pe baril. Prețul a scăzut cu peste 7% de la nivelul maxim atins acest an, în 9 iunie, de 52,86 dolari.

Eu i-aș monta un soclu pe care să se puie CITEȘTE ȘI Eu i-aș monta un soclu pe care să se puie

Prețului petrolului de referință pe piața americană a scăzut cu 85 cenți, la 46,79 dolari pe baril.

Dolarul american s-a întărit luni până la un nivel maxim al ultimelor trei săptămâni n fața yenului japonez, după ce declarațiile președintelui Federal Reserve au crescut șansele unei majorări a dobânzilor în acest an în Statele Unite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol