UPDATE Board-ul Hidroserv schimbă ordinea de zi a ședinței de marți, nu mai discuta despre insolventa

UPDATE Board-ul Hidroserv schimbă ordinea de zi a ședinței de marți, nu mai discuta despre insolventa
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2016

UPDATE Ordinea de zi a ședinței de marți a consiliului de administrație al Hidroserv SA a fost modificată, astfel că în loc de subiectul privind "propunerea de intrare în insolvență a societății" a fost înlocuit cu "o analiză a situației economico-financiare în vederea luării unei hotărâri", au declarat luni surse din cadrul companiei pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Subiectul de pe ordinea de zi care se referea la propunerea de intrare în insolvență a societății a fost modificat cu o analiză a situației economico-financiare în vederea luării unei hotărâri. Probabil s-au speriat că informația a apărut peste tot în presă", au declarat luni surse din cadrul Hidroserv pentru News.ro.

Agenția de știri News.ro a scris luni că, în ședința programată marți, 30 august, consiliul de administrație al Hidroserv SA urma să hotărască dacă susține propunerea de intrare în insolvență a societății.

ȘTIRE INIȚIALĂ Consiliul de administrație al Hidroserv SA va hotărî, într-o ședință programată marți, dacă susține propunerea de intrare în insolvență a societății, au declarat luni surse din cadrul companiei pentru News.ro.

Hidroserv este o flială deținută în proporție de 100% de Hidroelectrica, care se ocupă de întreținerea și mentenanța grupurilor hidroenergetice.

În prezent, din consiliul de administrație al Hidroserv SA fac parte Alexandra Cătălina Nedelcu (director de cabinet al unui secretar de stat în Ministerul Energiei), Diana Maria Bucur (conferențiar universitar la Universitatea Politehnica București), Marian Sandu (șef de serviciu la Hidroelectrica SA), Ionelia Șuteu (șef Serviciu Analiză și suport producție la Hidroelectrica SA) și Bogdan Dumitrache (secretar general al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - ANSVSA).

Hidroserv SA are circa 1.500 de angajați.

Hidroserv SA a fost înființată în 5 august 2013, ca urmare a fuziunii prin contopire a celor opt filiale Hidroserv: Bistrița, Cluj, Curtea de Argeș, Hațeg, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeș, Slatina. La înființare, noua companie a preluat atât activul, cât și pasivul celor opt sucursale, inclusiv datorii de aproximativ 64 milioane lei.

Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru \ CITEȘTE ȘI Guvernul vrea pedeapsa cu închisoarea pentru "sentimentul" de dispreț exprimat public față de însemnele autorității

Proprietarul Hidroserv, producătorul de energie Hidroelectrica, s-a aflat în insolvență din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară.

În perioada insolvenței, compania a fost administrată de Euro Insol, casa de insolvența a lui Borza, care a eliminat contractele păguboase cu "băieții deștepti" din energie și a redus personalul companiei.

Hidroelectrica are acum 3.200 de salariați, față de 5.239 salariați la momentul intrării în insolvență.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroserv
hidroelectrica
insolventa