Ploile din ultimele zile fac ca Hidroelectrica să atingă recordul

Ploile din ultimele zile fac ca Hidroelectrica să atingă recordul
scris 7 mai 2019

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a produs marți, în jurul orei 09.50, 3.936 MW, această energie asigurând peste jumătate din consumul la nivel național.

Cantitatea este un record al producției pentru societate în acest an și vine pe fondul hidraulicității specifice acestei perioade a anului, caracterizate de viituri.

Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte.\ CITEȘTE ȘI Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte."

”Hidroelectrica a acoperit circa 51% din necesarul de electricitate al României, pe fondul aportului redus al energiei eoliene în sistem și al retragerii temporare din exploatare a unui grup nuclear. În continuare, societatea noastră produce aproximativ 45% din energia electrică la nivel național. Este o perioadă favorabilă pentru producția hidro, iar planificarea atentă a mentenanței anuale a agregatelor ne permite să extragem fiecare MW disponibil acum. Specialiștii noștri sunt la posturile de lucru și își fac treaba pentru care au fost  pregătiți. Culegem roadele unei gândiri strategice a business-ului și asigurăm în același timp stabilitatea și securitatea Sistemului Energetic Național”, spune Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Compania exploatează 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.116 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
energie electrica