Transgaz a obținut dreptul de începere a lucrărilor la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră

Transgaz a obținut dreptul de începere a lucrărilor la conducta care va prelua gazele din Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2019

Transportatorul național de gaze Transgaz a anunțat vineri că a obținut dreptul de a începe lucrările la proiectul de interes comun în domeniul gazelor naturale “Conducta Țărmul Mării Negre-Podișor pentru preluarea gazului din Marea Neagră”, urmare a emiterii de către Ministerul Energiei a unei decizii exhaustive din 25 aprilie, valoarea proiectului fiind estimată la 360,4 milioane euro, termenul estimat de finalizare fiind anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.347/2013, decizia exhaustivă reprezintă decizia sau ansamblul deciziilor luate de o autoritate sau de autorități ale statelor membre, cu excepția instanțelor judecătorești, care stabilește dacă unui inițiator de proiect i se acordă sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului. În cazul conductei care va prelua gazele din Marea Neagră, inițiatorul proiectului este Transgaz, arată news.ro.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, menționează că proiectul de interes comun în domeniul gazelor naturale “Conducta Țărmul Mării Negre-Podișor pentru preluarea gazului din Marea Neagră” consolidează rolul strategic pe care compania îl are atât în sectorul infrastructurii energetice europene cât și naționale.

EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF

“Având în vedere finalizarea conformă și completă a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare și participarea publicului precum și emiterea Deciziei exhaustive, Transgaz în calitate de inițiator al Proiectului pentru construirea conductei care preia gazele din Marea Neagră a obținut astfel dreptul de începere efectivă a lucrărilor de construirea gazoductului. Astfel, compania își consolidează rolul și locul pe care-l are în sectorul infrastructurii energetice europene și naționale”, spune Sterian.

Traseul proiectului urmează direcția generală de la Sud-Est spre Vest, traversând județele Constanța, Călărași și Giurgiu. Pe teritoriul județului Constanța, conducta este situată pe teritoriul administrativ al comunelor Tuzla, Costinești, Topraisar, Amzacea, Mereni, Chirnogeni, Cobadin, Peștera, Rasova. Pe teritoriul județului Călărași, conducta este situată pe teritoriul administrativ al comunelor Borcea, Jegălia, Perișoru, Dragalina, Ștefan Vodă, Cuza Vodă, Grădiștea, Independența, Alexandru Odobescu, Ciocănești, Dorobanțu, Ulmu, Lupșanu, Mânăstirea, Frăsinet, Curcani, Mitreni, Radovanu, Crivăț.

Pe teritoriul județului Giurgiu, conducta este situată pe teritoriul administrativ al comunelor Hotarele, Greaca, Isvoarele, Prundu, Băneasa, Călugăreni, Stoenești, Schitu, Iepurești, Ghimpați, Bulbucata, Letea Nouă, Clejani, Bucșani.

EXCLUSIV ELCEN nu va mai fi cedată Primăriei Capitalei pentru a fi unificată cu RADET. Producătorului de energie termică deținut de Ministerul Energiei i se pregătește un nou plan de reorganizare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ELCEN nu va mai fi cedată Primăriei Capitalei pentru a fi unificată cu RADET. Producătorului de energie termică deținut de Ministerul Energiei i se pregătește un nou plan de reorganizare

Proiectul cuprinde următoarele obiective de investiții: conductă de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre – Amzacea cu lungimea totală de 308,4km, compusă din două tronsoane: Tronson Marea Neagră – Amzacea în lungime de 32,5km cu diametrul 1.200 mm; Tronson Amzacea – Podișor în lungime de 275,9 km cu diametrul 1000 mm; stație de primire-lansare godevil aflată la km 32,5 în zona comunei Amzacea; nod tehnologic pentru Interconectare cu Conducta de Tranzit T1; nod tehnologic pentru Interconectare cu Sistemul Național de Transport în zona Vlașin; interconectare cu stația de comprimare gaze Podișor.

De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 20 de stații de robinete de secționare, precum și zece stații de protecție catodică situate în cadrul stațiilor de robinete de secționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
gaze
marea neagra