Prețul petrolului crește după două zile de declin

Prețul petrolului crește după două zile de declin
scris 16 mar 2016

Cotațiile aurului negru au avansat miercuri, după două zile consecutive de declin, în urma declarațiilor ministrului Petrolului din Qatar, Mohammad Al-Sada, care a anunțat că marii producători de țiței se vor întâlni la Doha (Qatar), pe 17 aprilie, pentru a dezbate plafonarea producției, cu scopul de a sprijini revenirea prețurilor.

În jurul orei 15:30, contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în luna mai se tranzacționau la 39,4 dolari/baril, în creștere cu 2,6% raportat la închiderea de marți. La New York, petrolul WTI cu livrare în aprilie era cotat la 37,1 dolari/baril, în urcare cu 3%.

Informațiile privind o posibilă întâlnire a marilor producători de petrol în aprile au fost publicate prima dată de Reuters, la începutul săptămânii. 

Companiile din energie au primit anul trecut amenzi de 40 de milioane de lei de la ANRE, în creștere cu 8% CITEȘTE ȘI Companiile din energie au primit anul trecut amenzi de 40 de milioane de lei de la ANRE, în creștere cu 8%

Reprezentanții a trei state membre OPEC, citatați de Bloomberg, au afirmat că nu au primit încă invitații la întâlnire, iar data la aceasta va avea loc este încă dezbătută.

Anterior, ministrul nigerian al Petrolului, Emmanuel Kachikwu, anunțase că producătorii se vor întâlni în Rusia pe 20 martie, dar întâlnirea a fost amânată.

Prețul petrolului a avansat cu circa o treime de la jumătatea lunii februarie, când Arabia Saudită, Rusia, Venezuela și Qatar au anunțat că sunt dispuse să înghețe producția de petrol la nivelul lunii ianuarie și au propus ca și ceilalți mari producători să facă același lucru. Oficialii iranieni s-au opus însă unui astfel de acord, având în vedere că exporturile Iranului au fost lovite de sancțiunile occidentale, ridicate în luna ianuarie. Potrivit datelor Platts, producția de petrol din cadrul OPEC s-a redus luna trecută cu 90.000 de barili pe zi, la un nivel de 32,34 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
brent
cotatii
doha
qatar