Prețurile petrolului au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 zile

Prețurile petrolului au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 zile
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 apr 2017

Prețurile petrolului au scăzut marți la minimul ultimelor 11 zile, pe fondul datelor legate de creșterea producției în SUA, care subminează eforturile OPEC de echilibrare a pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Referința globală Brent a atins, pe parcursul ședinței de astăzi, un minim de 54,76 de dolari pe baril, cel mai mic preț din 7 aprilie. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a atins un minim intraday de 52,14 dolari pe baril, reprezentând, de asemenea, cea mai redusă valoare din 7 aprilie.

Potrivit Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), producția de petrol din exploatarea zăcămintelor de șist în SUA va avea, în mai, cel mai mare avans lunar din ultimii peste doi ani.

RCS&RDS s-a \ CITEȘTE ȘI RCS&RDS s-a "fript" în iarnă cu strategia prețurilor mici la energie și vrea să reducă la jumătate livrările către marii clienți industriali

“Faptul că EIA estimează o creștere de 124.000 de barili pe zi a producției din SUA, pentru luna mai, a adăugat încă un factor negativ la lista celor existe în piață”, se arată într-o notă a JBC Energy, potrivit MarketWatch.

Cotațiile țițeiului au înregistrat ulterior o ușoară revenire, pe fondul datelor care arată că exporturile de petrol ale Arabiei Saudite au scăzut, în februarie, la 6,95 milioane de barili pe zi, minimul din mai 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
exploatare
minim
sist
sua
eia
preturi