Prețurile petrolului au crescut cu 2%, după datele privind încetinirea inflației în SUA

Prețurile petrolului au crescut cu 2%, după datele privind încetinirea inflației în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu 2%, deoarece datele privind încetinirea inflației din SUA au stimulat speranța că Rezerva Federală se apropie de încheierea ciclului său de majorări ale dobânzii cheie și au atenuat impactul unei mici creșteri a stocurilor de țiței din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a câștigat 1,79 dolari, sau 2,1%, până la 87,40 dolari pe baril, în timp ce prețul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 83,43 dolari, scrie News.ro.

Europa cumpără din ce în ce mai multă motorină din India. Însă combustibilul este produs din petrol rusesc CITEȘTE ȘI Europa cumpără din ce în ce mai multă motorină din India. Însă combustibilul este produs din petrol rusesc

Prețurile au crescut marți cu aproximativ 2%.

Indicele prețurilor de consum (IPC) din SUA a urcat cu 0,1% luna trecută, după ce a crescut cu 0,4% în februarie, a declarat Departamentul Muncii. În cele 12 luni până la 31 martie, IPC a crescut cu 5%, cel mai mic avans anual din mai 2021.

IPC a crescut cu 6% în februarie, de la an la an.

”Cifra IPC implică, într-o anumită măsură, că Fed va începe să reducă dobânzile până la sfârșitul anului. Aceasta este o evoluție pozitivă pentru cererea de energie”, a declarat Robert Yawger, director pentru contracte la termen de energie la Mizuho Securities.

Obligațiunile guvernamentale, un indicator al acțiunilor globale și prețul aurului au crescut, în timp ce dolarul a scăzut brusc după aceste date.

O monedă americană mai slabă face, de asemenea, petrolul, al cărui preț este stabilit în dolari, mai ieftin pentru cumpărătorii care dețin alte valute.

Fondurile speculative au cumpărat contracte futures pe piață în ultimele zile, în așteptarea creșterii cererii, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacții la BOK Financial.

Consilierul economic de top al președintelui american Joe Biden și fostul vicepreședinte al Rezervei Federale, Lael Brainard, a declarat, de asemenea, că vede inflația în scădere.

Piețele au ignorat o mică creștere a stocurilor de țiței din SUA, atribuind-o parțial eliberării de petrol din rezerva de urgență din SUA, mandatată de Congres, și exporturilor mai scăzute la începutul lunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret