Prețurile petrolului au crescut, după ce Arabia Saudită a declarat că OPEC+ continuă să reducă producția

Prețurile petrolului au crescut, după ce Arabia Saudită a declarat că OPEC+ continuă să reducă producția
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu peste 2%, după ce exportatorul major Arabia Saudită a declarat că OPEC+ continuă să reducă producția și că ar putea lua măsuri suplimentare pentru a echilibra piața, depășind îngrijorările legate de recesiunea globală și îngrijorarea provocată de creșterea cazurilor de Covid-19 în China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz bin Salman, a fost citat luni de agenția de știri de stat SPA că a negat un articol din Wall Street Journal care a provocat o scădere a prețurilor cu peste 5%, afirmând că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol ia în considerare creșterea producției, scrie News.ro.

 Hidroelectrica prelungește din nou perioada în care nu emite facturi CITEȘTE ȘI Hidroelectrica prelungește din nou perioada în care nu emite facturi

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 1,83 dolari, sau cu 2,1%, la 89,28 dolari. Cotația țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,80 dolari, sau cu 2,3%, la 81,84 dolari.

"Piața a început într-o notă pozitivă, deoarece ministrul saudit al Energiei a negat că o creștere a producției este în discuție. Asta a susținut prețurile", a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

Emiratele Arabe Unite, un alt mare producător OPEC, a negat că poartă discuții privind modificarea celui mai recent acord al OPEC+, în timp ce Kuweitul a spus că nu au existat astfel de discuții. Algeria a declarat că nu a fost discutată o revizuire ”improbabilă” a acordului OPEC+.

OPEC, Rusia și alți aliați, cunoscuți sub numele de OPEC+, se întâlnesc pe 4 decembrie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a măsurilor europene și ale G7 ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, care ar putea sprijini piața.

Pe 5 decembrie, urmează să înceapă o interdicție a Uniunii Europene asupra importurilor de țiței rusești, la fel ca și un plan G7 care va permite furnizorilor de servicii de transport maritim să ajute la exportul petrolului rusesc, dar numai la prețuri scăzute impuse.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret