Prețurile petrolului au scăzut cu 5% din cauza datelor economice sub așteptări din China și Europa

Prețurile petrolului au scăzut cu 5% din cauza datelor economice sub așteptări din China și Europa
scris 15 aug 2019

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu 5% din cauza datelor economice sub așteptări din China și Europa, care au reaprins temerile legate de încetinirea cererii globale, dar și a creșterii neașteptare a stocurilor de țiței în Statele Unite, pentru a două săptămână consecutiv, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a scăzut cu  până la 4,7%, la 58,4 dolari pe baril, anulând în totalitate creșterea puternică de marți, de 4,7%, determinată de anunțul președintelui american Donald Trump privind amânarea introducerii de tarife suplimentare pentru unele produse importate din China, scrie News.ro.

Trupa Metallica a donat 250.000 de euro pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital după concertul din România CITEȘTE ȘI Trupa Metallica a donat 250.000 de euro pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital după concertul din România

Cotația petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 5,2%, la 54,14 dolari pe baril, după un avans de 4% în ședința precedentă.

China a raportat date economice slabe pentru luna iulie, inclusiv o încetinire surprinzătoare a creșterii producției industriale, la cel mai redus ritm din ultimii 17 ani, pe fondul intensificării războiului comercial cu Statele Unite.

Încetinirea economiei mondiale, amplificată de conflictul din jurul tarifelor și incertitudinile provocate de Brexit, afectează și economiile europene. Declinul exporturilor Germaniei a dus la scăderea economiei în trimestrul al doilea.

PIB-ul zonei euro a înregistrat o creștere nesemnificativă în trimestrul al doilea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
china