Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 2,4%, trase în jos de evoluția negativă a burselor la nivel global

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 2,4%, trase în jos de evoluția negativă a burselor la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2022

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu 2,4%, trase în jos de evoluția negativă a burselor la nivel global, din cauza temerilor că se profilează o recesiune, după ce băncile centrale din Europa și America de Nord au semnalat că vor continua să combată agresiv inflația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închis la 79,04 dolari pe baril, în declin cu 2,17 dolari sau cu 2,4%, în timp ce contractele futures West Texas Intermediate au coborât cu 1,82 dolari sau 2,4%, până la 74,29 dolari pe baril, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Rezerva Federală a SUA a indicat că va crește în continuare ratele dobânzilor anul viitor, chiar dacă economia alunecă către o posibilă recesiune.

Joi, Banca Angliei și Banca Centrală Europeană au majorat la rândul lor ratele dobânzilor, pentru a combate inflația.

”Discuțiile au devenit dintr-o dată numai despre distrugerea cererii în fața unei recesiuni”, a declarat Robert Yawger, directorul pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho.

Ambele benchmark-uri au crescut însă pe ansamblul săptămânii, ajutate de creșterile înregistrate în primele trei zile.

Contractele futures Brent au înregistrat cele mai mari câștiguri săptămânale de la începutul lunii octombrie, dar aceste câștiguri urmează după cea mai mare pierdere săptămânală consemnată din august.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
baril
cotatii
pretul petrolului