Prețurile petrolului cresc, susținute de cererea puternică și incertitudinile din Siria

Prețurile petrolului cresc, susținute de cererea puternică și incertitudinile din Siria
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Prețurile petrolului sunt în creștere luni, susținute de cererea puternică și incertitudinile din Siria, dar intensificarea activităților extractive din Statele Unite limitează avansul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, este în urcare cu 0,42%, la 55,47 dolari pe baril.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, crește cu 0,495, la 52,49 dolari pe baril, scrie News.ro.

Potrivit băncii ANZ, cererea mare de petrol și scăderea livrărilor fac ca piața să fie echilibrată.

În India, care a devansat recent Japonia ca al treilea mare importator de petrol din lume, cererea a crescut în martie cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat Sukrit Vijayakar, analist la firma de consultanță  Trifecta.

La nivelul Asiei, efectul creșterii cererii în India va fi anulat parțial de o scădere anuală de 1,5%  în Japonia, în următorii cinci ani.

În Statele Unite, creșterea numărului de instalații de forare la 672, cel mai mare după august 2015, a împiedicat cotațiile să atingă din nou maximul ultimei luni, de 56 de dolari pe baril, atins săptămâna trecută.

Conform noilor date referitoare la numărul de instalații din SUA, Goldman Sachs anticipează că producția de petrol din SUA va crește cu 215.000 de barili pe zi în 2017.

Creșterea producției în Statele Unite contrastează cu reducerea livrărilor OPEC, care speră că prin limitarea livrărilor în prima jumătate a acestui an să susțină pețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
siria