Prețurile petrolului cresc ușor, dar se îndreaptă spre cea mai amplă scădere săptămânală din ultimele opt luni

Prețurile petrolului cresc ușor, dar se îndreaptă spre cea mai amplă scădere săptămânală din ultimele opt luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2016

Prețurile petrolului sunt în creștere ușoară vineri, susținute de deprecierea de joi a dolarului și de comentarii din Rusia referitoare la înghețarea producției, dar pe ansamblul săptămânii se îndreaptă spre cea mai amplă scădere săptămânală din ulimele opt luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că un acord între exportatorii de petrol ar fi decizia corectă pentru susținerea pieței, scrie News.ro.

Reprezentanții statelor din OPEC vor discuta despre o posibilă plafonare a producției la o întâlnire informală programată să aibă loc pe 26-28 septembrie, în Algeria.

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, este în creștere cu 23 de cenți, la 45,68 dolari pe baril, dar la nivelul săptămânii este pe cale să înregistreze un declin de 8,5%, cel mai grav de la jumătatea lunii ianuarie.

Petrolul WTI, de referință pe piața americană, este tranzacționat în urcare cu 19 cenți, iar pe ansamblul săptămânii se îndreaptă spre o scădere de 9%, de asemenea cel mai amplu declin de la începutul acestui an.

De la distracție la petrol: Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu și-au făcut firmă de prelucrare a țițeiului CITEȘTE ȘI De la distracție la petrol: Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu și-au făcut firmă de prelucrare a țițeiului

”Prețurile cresc vineri datorită dolarului mai slab și a ultimei tentative a lui Putin de stabilizare a acestora”, a explicat Ole Hansen, director la Saxo Bank.

Dolarul este în stagnare, vineri, față de un coș de valute, dar joi a înregistrat una dintre cele mai slabe evoluții din ultimele două săptămâni, după date privind o contracție surprinzătoare a activităților industriei prelucrătoare americane, care pune sub semnul întrebării soliditatea economiei SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol