Prețurile petrolului scad cu 3%, din cauza neîncrederii în efectul reducerii producției de către OPEC

Prețurile petrolului scad cu 3%, din cauza neîncrederii în efectul reducerii producției de către OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Prețurile petrolului sunt în scădere vineri cu 3%, continuând declinul de aproape 5% consemnat în Statele Unite, evoluție care reflectă deteriorarea încrederii în efectul reducerii producției de către OPEC și alte state producătoare, transmite MerketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu există un motiv clar al declinului, dar vânzările arată că investitorii asiatici reacționează la neîncrederea de pe piața americană”, a declarat Gao Jian, analist la firma SCI International, care estimează că prețurile ar putea coborî cu încă un dolar sau doi, înainte de a-și reveni ușor.

Cotația petrolului american cu livrare în iunie este în coborâre cu 3%, la 44,13 dolari pe baril, în tranzacțiile electronice din New York.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, este în scădere cu 2,7%, la 47,12 dolari pe baril.

Pentru ambele categorii de petrol, declinul cotațiilor din această sătpămână a ajuns la 10%, iar scăderile sunt cele mai accentuale după ianuarie 2016.

Reducerea livrărilor de țiței de către OPEC și producători mari din afara organizației, între care Rusia, nu au avut încă un impact important asupra stocurilor mondiale. În această lună, producătorii trebuie să decidă dacă vor prelungi acordul.

Cuba importă petrol rusesc pentru prima dată de la căderea URSS CITEȘTE ȘI Cuba importă petrol rusesc pentru prima dată de la căderea URSS

Analiștii au anticipat că acordul va duce la creșterea livrărilor de către producătorii americani, dar amploarea acesteia a depășit așteptările.

Investitorii au început să vândă joi petrol după ce Reuters a relatat că membrii OPEC nu sunt interesați să suplimenteze reducerile de producție. În plus, unii estimează că la patru luni de la intrarea în vigoare a acordului producția totală a OPEC este peste plafonul convenit de 32,5 milioane de barili pe zi, din cauza creșterii livrărilor Angolei și Nigeriei.

Detalii privind perspectivele pieței energetice, schimbările legislative pregătite în domeniu și impactul acestora asupra jucătorilor din domeniul energetic  dar mai ales asupra consumatorului vor fi anunțate, pe lângă multe alte teme, la Profit Energy.forum, pe 15 mai, la Hotel Intercontinental, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
opec