Prețurile petrolului scad din cauza temerilor că Rusia și OPEC vor mări producția

Prețurile petrolului scad din cauza temerilor că Rusia și OPEC vor mări producția
scris 28 mai 2018

Prețurile petrolului sunt în scădere, luni, investitorii fiind îngrijorați că producători majori precum Rusia și Arabia Saudită vor mări producția, în timp ce și activitățile extractive din Statele Unite sunt la rândul lor în urcare, relatează MarketWatch.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în iulie, este în declin cu 1,71%, la 66,54 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor electronice. Vineri, cotația petrolului WTI a coborât cu 4% și a închis la 67,88 dolari pe baril, la bursa din New York. Acesta a fost cel mai redus nivel atins de cel mai activ contract după data de 1 mai, scrie News.ro.

Pe ansamblul săptămânii trecute prețurile petrolului s-au redus cu 4,9%, înregistrând primul declin săptămânal din aproximativ o lună.

Ministerul Energiei susține că a rezolvat problema licitațiilor de racordare la gaze, al căror blocaj a fost semnalat de Profit.ro. Soluția: au fost scoase din Legea concesiunilor CITEȘTE ȘI Ministerul Energiei susține că a rezolvat problema licitațiilor de racordare la gaze, al căror blocaj a fost semnalat de Profit.ro. Soluția: au fost scoase din Legea concesiunilor

Bursa din New York va fi închisă luni pentru comemorarea Memorial Day.

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a scăzut luni cu 1,6%, la 75,19 dolari pe baril, în cursul tranzacțiilor electronice. Vineri, prețurile au scăzut cu 3%, la 76,44 dolari pe baril, la bursa ICE Futures Europe, cel mai jos nivel de închidere după data de 8 mai. La nivelul săptămânii trecute declinul a fost de 2,6%.

În afară de perspectiva ca participanții la acordul de limitare a producției de petrol, în frunte cu OPEC și Rusia, să decidă creșterea livrărilor, în Statele Unite numărul platformelor extractive a crescut în utlima săptămână cel mai mult după luna februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec