Prețurile petrolului sunt în scădere abruptă după noi date care arată creșterea producției și a stocurilor americane de țiței

Prețurile petrolului sunt în scădere abruptă după noi date care arată creșterea producției și a stocurilor americane de țiței
scris 1 mar 2018

Prețurile petrolului scad abrupt după ce un nou raport săptămânal a relevat creșterea peste așteptări a stocurilor și a producției de țiței din SUA.

Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informații în Energie (EIA), stocurile de petrol din SUA au crescut, săptămâna trecută, cu 3 milioane de barili. Analiștii anticipau un avas de circa 2 milioane de barili.

Mai mult, producția de țiței a Statele Unite a atins, săptămâna trecută, un nou record, de 10,28 milioane de barili pe zi. Stocurile de benzină s-au majorat și ele cu 2,5 milioane de barili, evoluția fiind împotriva tendinței sezoniere.

"Avem o nouă acumulare destul de substanțială care pare să tragă preșul de sub picioare investitorilor bull", afirmă Phillip Streible, responsabil de strategie de piață la RJO Futures in Chicago, citat de Reuters.

Închiderea centralei electrice OMV Petrom de la Brazi și reducerea producției de energie eoliană au majorat prețul energiei electrice la un nou maxim al acestui an CITEȘTE ȘI Închiderea centralei electrice OMV Petrom de la Brazi și reducerea producției de energie eoliană au majorat prețul energiei electrice la un nou maxim al acestui an

Referința globală Brent este în coborâre cu aproape 1,5%, la 63,8 dolari pe baril. Referința americană West Texas Intermediate (WTI) este în declin cu 1,7%, la 60,7 dolari pe baril.

"Lupta dintre OPEC, alături de aliații săi, și producătorii de petrol de șist din SUA continuă", spune Tamas Varga de la firma de brokeraj PVM, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
eia
stocuri
petrol
opec
cotatii
șist
productie