Problemele de aprovizionare și costurile mari provoacă pierderi de miliarde de dolari industriei eoliene offshore

Problemele de aprovizionare și costurile mari provoacă pierderi de miliarde de dolari industriei eoliene offshore
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Șeful BP pentru energie regenerabilă a declarat miercuri că industria eoliană offshore din SUA este ”fundamental distrusă”, în timp ce BP și partenerul său Equinor studiază opțiuni pentru a dezvolta proiecte uriașe în largul coastei New York-ului, după ce au revizuit în scădere valoarea acestora cu 840 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Industria eoliană offshore, unul dintre sectoarele energetice cu cea mai rapidă creștere, a suferit recent o serie de eșecuri majore din cauza problemelor de fiabilitate a echipamentelor, a problemelor lanțului de aprovizionare și a creșterilor semnificative ale costurilor, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Cristian Teodorescu, CEO iTrade Integrated Systems: Ne așteptăm la o uriașă tranziție către tehnologia cloud. Leasingul operațional începe să prindă din ce în ce mai mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian Teodorescu, CEO iTrade Integrated Systems: Ne așteptăm la o uriașă tranziție către tehnologia cloud. Leasingul operațional începe să prindă din ce în ce mai mult

Orsted, cel mai mare dezvoltator de energie eoliană offshore din lume, a semnalat revizuiri în scădere a valorii activelor de până la 5,6 miliarde de dolari, după ce a oprit dezvoltarea proiectelor eoliene offshore din SUA.

Anja-Isabel Dotzenrath, șefa BP pentru gaze și emisii reduse de carbon, a declarat că problemele din Statele Unite includ acordarea de permise, decalajul dintre semnarea contractelor de cumpărare a energiei și realizarea proiectelor și lipsa mecanismelor de ajustare inflaționistă.

”În cele din urmă, energia eoliană offshore din SUA este în mod fundamental distrusă”, a declarat Dotzenrath la o conferință FT Energy Transition la Londra.

”Există necesară o resetare fundamentală an vitezei de autorizare, securitatea de autorizare etc...”

Ea a adăugat că BP și Equinor studiază o nouă propunere în 10 puncte din partea autorităților de reglementare din SUA, care le-ar permite companiilor să liciteze din nou pentru proiecte într-un proces ”accelerat”.

”Există o cale de urmat, dar este o provocare. Cred că toate aceste proiecte vor fi construite”, a spus Dotzenrath reporterilor, în marginea conferinței.

Noul plan vine după ce statul New York a respins cererea companiilor de a revizui în sus plata primită de dezvoltatori în baza contractelor de alimentare cu energie electrică pentru proiectele gigantice.

VIDEO Camp Nou, de nerecunoscut. Ce a rămas din faimosul stadion al Barcelonei CITEȘTE ȘI VIDEO Camp Nou, de nerecunoscut. Ce a rămas din faimosul stadion al Barcelonei

Pe parcursul săptămânii trecute, BP a revizuit în scădere valoarea activelor cu 540 de milioane de dolari, iar Equinor a înregistrat o depreciere de 300 de milioane de dolari pentru proiectele lor eoliene offshore Empire și Beacon, care au o capacitate combinată de 3,3 gigawați, capabile să alimenteze 2 milioane de case.

BP a plătit Equinor 1,1 miliarde de dolari, în 2020, pentru un pachet de 50% din această afacere.

Claudio Descalzi, CEO al companiei italiene de energie Eni, a declarat în cadrul conferinței că costurile pentru dezvoltarea de noi proiecte eoliene offshore s-au dublat recent.

”Este foarte greu să faci noi proiecte eoliene offshore”, a spus Descalzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
eoliene
energie