Rafinăria Petrotel a rușilor de la Lukoil a fost oprită și nu va produce o lună

Rafinăria Petrotel a rușilor de la Lukoil a fost oprită și nu va produce o lună
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 1 nov 2023

Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, va fi oprită o lună, începând de astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oprirea este pentru reparații planificate.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Șmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcționari ai MIPE să dea consultanță în privat CITEȘTE ȘI Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Șmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcționari ai MIPE să dea consultanță în privat

De ce este important Anunțul vine în condițiile în care companiile distribuitoare de carburanți din România au ieftinit în ultimele 24 de ore atât benzina, cât mai ales motorina, diferența de preț dintre cele 2 tipuri de combustibil coborând la 65 de bani/l, după ce la mijlocul lunii trecute sărise de 70 de bani/l. Evoluția cotațiilor internaționale, care se apropie de minimele ultimei luni, este probabil principalul motiv al reducerilor de prețuri efectuate.

Petrotel Lukoil precizează că, pentru perioada desfășurării lucrărilor de reparații, a constituit suficiente rezerve de produse petroliere pentru asigurarea cererii consumatorilor.

″În scopul minimizării impactul asupra mediului, calitatea aerului atmosferic este monitorizată constant la stațiile de monitorizare Moara Nouă și Laguna. Se fac si măsurători zilnice suplimentare în diferite puncte din zona Ploiești″, mai spune firma operatoare a rafinăriei.

Ciolacu: Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei. Lucrurile au scăpat de sub control. Vom accelera digitalizarea CNAS CITEȘTE ȘI Ciolacu: Anul acesta am găsit concedii medicale de 6 miliarde de lei. Lucrurile au scăpat de sub control. Vom accelera digitalizarea CNAS

Petrotel, controlată de rușii de la Lukoil prin intermediul diviziei lor de trading de mărfuri Litasco, înregistrată în Elveția, a avut o pierdere de aproape jumătate de miliard de lei anul trecut.

Litasco se judecă și în prezent cu ANAF pentru o decizie de impunere prin care Fiscul i-a cerut, în urma unei inspecții, să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, după cum a relatat în exclusivitate Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrotel lukoil oprire
rafinăria petrotel ploiești reparații
preț benzină motorină
preț carburanți
grupul rus lukoil